8 d’octubre del 2008

Tortosa projecta un pàrquing subterrani a la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre

L'Ajuntament calcula que l'aparcament tindrà unes 280 places i que caldrà invertir-hi 3,5 milions

El govern de Tortosa va anunciar ahir la construcció d'un aparcament subterrani a la plaça de Mossèn Sol, al barri del Rastre. L'alcalde Ferran Bel va garantir que el pàrquing és viable des del punt de vista econòmic i tècnic, i que ara només falta el llum verd de la comissió territorial de Patrimoni, que haurà de determinar de quina manera s'integra l'antiga muralla del Rastre al projecte. El pàrquing podria tenir tres plantes, amb unes 280 places, i la inversió prevista és de 3,5 milions d'euros.

L'alcalde de Tortosa va avançar ahir els primers detalls del pàrquing subterrani del barri del Rastre, el primer que l'Ajuntament ha previst construir en solitari al nucli antic. Així, Ferran Bel va recordar que l'aparcament del carrer Montcada, construït per la Generalitat amb motius de les obres del nou edifici de les delegacions, serà gestionat pel consistori, però que la majoria de les 200 places que tindrà aquest pàrquing seran assumides per la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. «El pàrquing de la plaça del Rastre és perfectament compatible amb el del carrer Montcada, però a més hem de ser ambiciosos i exercir la capitalitat de Tortosa, no pensant només per sis mesos», va remarcar l'alcalde. De fet, Bel va afegir-hi que el pàrquing del carrer Montcada és insuficient si l'objectiu és rehabilitar el nucli antic i que la gent torni a viure a la ciutat històrica.

En aquest sentit, Bel va assenyalar que el nou pàrquing serà «fonamental» per als actuals i els futurs veïns del barri, tenint en compte que el Rastre ja suporta serveis tan importants com els jutjats, que properament tindran una ampliació amb la construcció del nou edifici judicial. A més, va recordar que en aquesta zona també hi ha els serveis territorials d'Educació i l'Escola Oficial d'Idiomes. Amb tot, tant l'alcalde com la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, van advertir que el projecte encara ha de rebre l'autorització de la comissió territorial de Patrimoni. Així, Roigé va detallar que l'Ajuntament ha estat treballant amb una enginyeria especialitzada a fer pàrquings compatibles amb restes arqueològiques, i que proposaran a Patrimoni dues solucions diferents per salvar i revalorar la muralla. A més, Roigé va dir que s'han fet els sondejos necessaris per evitar qualsevol afectació del barranc del Rastre.

Més de 1.800 places En només un mes, el govern de Tortosa ha confirmat tres projectes diferents per construir nous aparcaments subterranis a la ciutat. Així, poc abans de les festes de la Cinta, Ferran Bel va anunciar per sorpresa la construcció d'un aparcament amb unes 200 places al subsòl de la plaça del Carrilet, al barri del Temple. Després, el govern municipal va assenyalar que el projecte de reforma de les piscines estarà vinculat a la construcció d'un pàrquing d'unes 350 places a la plaça Joaquim Bau, al barri de Ferreries. El nou aparcament del Rastre aportarà unes 280 places més, que s'afegirien al miler de places que tindria l'altre aparcament encara no presentat, al subsòl dels terrenys de Renfe i fins al mercat.

El Punt (8-Octubre-2008)

Foto: Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta