8 d’octubre del 2008

Jordi Jordan, nou responsable de Promoció d'Habitatge a les Terres de l'Ebre

El tortosí Jordi Jordan va ser presentat ahir al matí com a nou responsable de les polítiques de Promoció d'Habitatge de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, amb motiu d'una visita del director general de Promoció d'Habitatge, Joaquim Gascó, que va anunciar que el govern estudia comprar pisos bruits o ens construcció per fer-los de protecció oficial. La presentació va tenir lloc als serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge de les Terres de l’Ebre, a Amposta, tot i que Jordan desenvoluparà la seua feina des dels serveis territorials d’Habitatge situats a Tortosa. Jordan, que és llicenciat en Història per la UB i membre de la plataforma crítica d'ICV anomenada Coherència i Territori, passarà a coordinar les polítiques d’Habitatge al territori, amb l'objectius de "potenciar l’habitatge com un dret per a la ciutadania ebrenca a través dels instruments que ens facilita la Llei del Dret de l’Habitatge aprovada darrerament". A més, Jordan va afegir-hi que "també cal augmentar les ajudes de lloguer a través de la creació de borses, com aviat farem amb el Baix Ebre creant-ne una de comarcal". Finalment, el nou reseponsable territorial d'Habitatge va recordar que el departament està construint gairebé 300 habitatges de compra venda de protecció oficial, en diferents municipis de les quatre comarques de l'Ebre.

Foto: Bloc de Jordi Jordan

7 comentaris:

  1. Molt content per Jordi i esperem que tingui sort.

    ResponElimina
  2. El Pacte pel Habitatge ha quedat obsolet en sis mesos. Efectivament hi ha dèficit de vivenda de protecció oficial, i la Generalitat vol requalificar determinat tipus de vivenda amb dificultats de venda o amb hipoteques impagades per posar-la a la venda... Un experiment que pot durar tres mesos sinó hi ha finançament per part dels bancs. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha reconegut avui "dificultats importants" per materialitzar els acords subscrits amb caixes i bancs de Catalunya amb la finalitat de desenvolupar el Pacte Nacional d'Habitatge, com a conseqüència de la crisi econòmica.

    ResponElimina
  3. BARCELONA, 8 d'octubre (EUROPA PRESS)


    El president de l'Associació de Promotors i Constructors de Barcelona (Apce), Enric Reyna, ha expressat avui els seus dubtes sobre que el Govern pugui comprar pisos a Barcelona i la seva primera corona per després transformar-los en habitatge protegit. El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, ha anunciat aquest matí que el Govern destinarà 75 milions d'euros fins a finals d'any per comprar 500 pisos, cosa que dóna una mitjana de 150.000 per habitatge.

    ResponElimina
  4. Tinc un pis buit, en lloguer des de fa un mes. L'he ofert a ADIGSA, que ja no admet pisos en el programa de cessió d'habitatges.
    Perquè volen fer nous pisos si n'hi ha de buits? Em faran pagar per tenir el pis buit contra la meva voluntat?

    Perquè els ajuts tan sols són per adquisició d'obra nova directament a promotors? El negoci pels prommotors, sempre, a les dures i a les madures. Els particulars a fotre's.

    ResponElimina
  5. Precisament per això ara volen pisos de compra ( veure ofertes sota preus de mercat) i en el seu cas rehabilitar-los per re-qualificar-los com VPO que podrien combinar amb els de obra nova, també VPO, i amb els lloguers via renda d’emancipació... Però qui posarà fil a l’agulla ? Els bancs i caixes NO, i el finançament de la Generalitat està magre...

    ResponElimina
  6. No és qüestió de preus per sota de mercat. S'han carregat el mercat. Si els bancs i caixes no donen diners, qui pot comprar un pis?

    L'altre dia, no recordo bé si era a Barcelona, persones que havien guanyat un sorteig de pisos VPO hi van renunciar per no trobar finançament.

    Si a Tortosa, no hi ha mercat, perquè el Govern de la Generalitat aprova un dels tres nous plas d'especial protecció per construir.hi tres mil vivendes? A que juguem?

    ResponElimina
  7. Que jo sàpiga eren 900 a Tortosa. Però realment se les podrien estalviar al haver un mercat captiu que si es posessin a to podrien fer una funció social molt interessant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta