24 de novembre del 2008

Ricard Salvat, premi Butaca d'Honor

El dramatur tortosí Ricard Salvat rebrà aquesta nit a Premià de Mar, en el marc de la gala d'entrega dels XIV Premis Butaca, el guardó Butaca d'Honor, que suposa un reconeixement a la seua trajectòria teatral. De la mateixa manera, també rebrà el guardó honorífic l'empresa d'escenografia Germans Salvador. El període de votacions populars dels Premis Butaca va acabar-se dilluns passat, i els guardons honorífics també van fer-se públics la setmana passada. D'aquesta manera, Salvat continua acumulant premis i reconeixements (l'any 1996 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el 1999 amb el Premi Nacional de Teatre), mentre a Tortosa encara no han quedat clars els motius de la desaparició fulminant del festival internacional de teatre Entre Cultures. Des de diferents sectors s'havia acusat Salvat d'haver dirigit un festival excessivament elitista i minoritari per a Tortosa, quan la realitat és que la última edició de l'Entre Cultures, al novembre del 2006, havia fet una aposta clara per acostar el festival als ciutadans. Personalment, també havíem dubtat de la viabilitat d'un festival com l'Entre Cultures a Tortosa. Però també cal destacar que Salvat va acceptar les crítiques que va rebre l'edició del 2005, pel caràcter elitista del festival, l'excés d'activitats i el poc públic, i que va preparar una programació amb un accent més lúdic i popular, en què el teatre fins i tot va arribar a les aules [a la imatge, un moment de la presentació que el dramaturg va fer del contacontes de l'africana Agnès Agboton, al CEIP de la Merce]. Al març del 2007, l'alcalde Joan Sabaté va anunciar que el festival passava a ser bianual. Per tant, aquest mes de novembre hauria tocat Entre Cultures, si no fos perquè el govern de Ferran Bel l'ha acabat de liquidar.

2 comentaris:

  1. Avui doble enhorabona. Primer la del teu bloc i ara el reconeixement de Ricard Salvat.
    Crítiques i genis apart, lamento, com molts suposo, la liquidació del Festival de Teatre. I aposto per la continuïtat del festival, organitzat per gent ebrenca i tortosina a poder ser.
    No se ni qui son regidors de cultura i d'educació, però tenen una feixuga i bonica tasca a fer: el foment del teatre a la ciutat.
    I la cadena: escoles, cursos, grups, actuacions continuades i festivals.
    I que no passe com sempre, que si no hi ha fasts i prominència no interessa.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta