25 de març del 2009

Els afectats pels pous d'emergència de Vinallop revelen els intents de compra de les finques

La societat estatal Acuamed està oferint als propietaris dels terrenys afectats per la construcció dels pous d'emergència de Vinallop la possibilitat de comprar-los les finques que ara s'han expropiat temporalment. Així ho va revelar ahir una portaveu del col·lectiu de veïns, Sara Ferrando. De fet, el compromís explícit de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) era que els pous se segellarien en acabar la neteja de l'embassament, i que els propietaris podrien fer constar en les actes la seua voluntat perquè també els retornessen els terrenys. Però amb aquest intent de compra, Acuamed s'asseguraria la titularitat de les finques afectades per la construcció dels pous, i per tant ja no hauria de retornar els terrenys als veïns, quan s'acabe la descontaminació del pantà de Flix.

A més, Ferrando va remarcar que els veïns tenen cada vegada més sospites que els pous no serviran només durant la neteja del pantà de Flix, sinó que l'aigua es destinarà a alimentar les noves empreses que s'implanten al polígon industrial Catalunya Sud, o que servirà per reforçar el minitransvasament de l'Ebre a Tarragona. La portaveu veïnal va comparèixer acompanyada pel portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Joan Antoni Panisello, i el coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Joan Montesó. De fet, tant la PDE com el sindicat agrari han convocat per diumenge una concentració lúdica i reivindicativa en una de les finques afectades per les obres dels pous de Vinallop. La concentració començarà a les 11.30 del matí i l'entrada a la finca estarà senyalitzada des de l'eix de l'Ebre (C-12). Així, a més de la pintada d'un mural també hi haurà música en directe i diversos parlaments.

La ministra diu que desmantellaran els pous. El senador per Tarragona de l'Entesa Catalana de Progrés, Ramon Aleu, va preguntar ahir a la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, sobre les mesures de seguretat que es prendran durant la neteja del pantà de Flix. Espinosa va constatar la col·laboració «permanent» entre l'Estat i la Generalitat per tirar endavant unes obres que considera «d'interès general, prioritàries i urgents». La ministra va confirmar que les obres dels pous van començar el 4 de març, amb un pressupost global de 5 milions d'euros. Espinosa va afegir-hi que els pous només funcionaran si s'activa el pla d'emergència durant la descontaminació, i va garantir que després seran «desmantellats».

El Punt (25-Març-2009)

4 comentaris:

  1. I quin és el problema ? Si jo fos propietari d'un terreny amb pou i m'oferissin una morterada d'euros, el vendria sense pensar-ho dos vegades. Me la bufaria el que diguessin UP i la PDE. Potser fent-ho públic aconseguiran una millora de l'oferta ? Sóc un malpensat.

    ResponElimina
  2. Molt d'acord amb Lluís. I a més, si el aigua dels pous es el fet diferencial pel què grans empreses s'instal•len al Polígon Catalunya Sud, benvinguts siguin.

    ResponElimina
  3. Noooo es millor que un dia a tots ens regalin un "tapa-robos" o millor sense i ens quedem "sin plumas i cacareando".
    Crec que Lluis ens els podria aconsiguir gratis, però company aqui no som així, i si un dia arriben els "tapa-robos" ens els tocarà pagar, aixó si, religosament.

    ResponElimina
  4. Que ja és hora que el Polígon industrial "sense aigua" pogui tenir el que altres polígons industrials d'arreu del país tenen, o sigui aigua.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta