14 de juliol del 2009

Efecte òptic: l'Ebre sense aigua

No és un trucatge informàtic, sinó un efecte òptic. Baixant a la platja fluvial de Ferreries i posant la càmera a una determinada altura, s'obté aquesta instantània de l'Ebre sense aigua. Un riu absolutament sec, que hauria de fer por només de pensar-ho. Una imatge hipotètica del futur, que no té res a veure amb l'Ebre ample i cabalós que haurà vist aquest matí la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, durant la seua visita a Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. La Plataforma en Defensa de l'Ebre, que havia fet una crida als seus activistes per "anar a rebre" la ministra en la seua primera visita al Delta, ja ha advertit que el govern de l'Estat no té cap intenció d'aplicar correctament la directiva marc de l'aigua. Per tant, el moviment social consiera que la redacció final del nou pla hidrològic de l'Ebre no inclourà la proposta de cabal mediambiental per al tram final del riu que va ser aprovada al territori, un règim hídric que tenia el suport del govern català. Fa gairebé una dècada, l'Ebre ja va ser moneda de canvi entre el govern d'Espanya i el govern de Catalunya. Amb el nou finançament aconseguit, hem de tornar a tèmer que l'Ebre siga un altre cop el gran sacrificat?

16 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. A la Primavera de Praga; nomes volia fer-li una reflexió al seu comentari:
    Vostè com President local d’ERC (i em rectifica si m’equivoco), es l’únic que se li acudeix, o es que no s’ha fixat amb el text?

    ResponElimina
  3. Si qui fes el comentari hagués estat qualsevol altra persona, no li faria cap observació, però essent vostè, que es suposa que te licites aspiracions politiques, me he permès fer-li ...Espero que no s’enfadi.

    ResponElimina
  4. Que no te la pille la PDE, que en fa una pancarta per a portar-la a totes manis i concentracions.
    Amb el "Ho haveu vist!"
    I el "Cabal ecològic ja!"

    ResponElimina
  5. vist el que estem veient, no cal amagar gaire les pancartes d'una protesta a un altre, l'unic que canvia son els responsables politics (pq els responsables directes de haver-los votat i despres aguantat som natros, no?), abans uns, ara els "rojos" seran los que canviaran l'aigua de l'Ebre per 4 monedes de plata (o més).

    ResponElimina
  6. Òbviament jo també vull que es conservi el cabal ecològic de l'Ebre, i no entenc quina suposada relació veu vosté en això. Quan el Govern d'Entesa va provar de fer la connexió d'aigues vam fer tota la pressió interna que va caler. (i li asseguro que se'ns va escoltar, encara que no negaré que va ser la pluja qui va aturar-ho, i potser la moreneta!)
    Però si avui no baixa prou aigua per l'Ebre és a la CHE i el Ministerio (PSOE) a qui s'ha de reclamar, i natros ERC ja fa temps que ho reclamem. Malauradament no tenim majoria ni a Catalunya i molt menys al Congrés. Però potser més que buscar suposats enemics transvasistes a casa, busquem apretar allà on toca!

    ResponElimina
  7. és realment una foto feta a vista de "topo"!!

    ResponElimina
  8. L’article únicament parlava da cabal ecològic però ja que treu el tema sobre el transvasament d’en Baltasar com fruit de la sequera, tenia entès que al CAT el seu grup va delegar el vot autoritzant-lo.
    Amb això vull fer-li notar que una cosa es afirmar públicament el que voldríem , i un altra actuar en sentit contrari.

    ResponElimina
  9. brian, això dels "rojos" , t'ha quedat lleugerament desafortunat i despectiu.
    Ah, i encara que a tu sembla no agradar-te gaire, de moment el que es constatable son els autors de la derogació del PHN, els rojos sense cometes.

    ResponElimina
  10. Encara que hi van haver altres rojos en l’època de Borrell que hi estaven a favor..

    ResponElimina
  11. Y uno de rojísimo pero muy devoto que estuvo a punto también....

    ResponElimina
  12. Aunque tuvimos uno de azul...que no te digo!!

    ResponElimina
  13. Si, em vaig alegrar molt tambe quan van derogar una gran part del PHN, i em sap mal si el terme rojos ha ofes algu, no ho he dit amb mala intencio, pero entenc que les paraules tenen una historia detras i de vegades no ho tenim en compte.

    El fet és que el PSOE ens va lluirar del transvasament gran del PP (i CiU) pero van deixar les portes obertes per futurs possibilitats no derogant tota la llei. Ara es el PSOE que ha indicat que no vol aplicar el valor del caudal minim aconseguit despres de un any de participacio ciutadana, estudis cientifics/tecnics, i l'aprovacio del parlament de catalunya. Jo, per si o per no, no m'amago les pancartes encara ...

    ResponElimina
  14. Jo tampoc vaig apreciar mala intenció en l'entrecomillat de rojos. No conec a Brian pero no me l'imagino votant al PP ni als tories.

    ResponElimina
  15. Diuen que quien calla otorga....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta