9 de juliol del 2009

Multes per a Sabaté i dos regidors del PSC i CiU durant l'últim ple de Tortosa

Els socialistes de Tortosa creuen que són víctima d'un «greuge comparatiu» amb els regidors del govern (CiU i ERC). En sortir del ple de dilluns van veure que al costat de la multa que hi havia al parabrisa del cotxe del seu portaveu, Joan Sabaté, hi havia el d'un membre del govern amb una targeta de nova creació. El cartró li permetia estacionar el seu cotxe a l'espai reservat per als «vehicles autoritzats» de la plaça d'Espanya. Des del PSC recorden que Bel havia suprimit les targetes que els regidors tenien, en els mandats anteriors, per poder estacionar tant a la plaça de l'Ajuntament com a la zona blava. Només el cotxe de l'alcalde té un lloc reservat a la plaça i els regidors del govern i de l'oposició deixen els seus vehicles a pocs metres, al pàrquing de la plaça Alfons XII.

Però en la pràctica no ha estat així i la policia multa molt sovint el 20% de la corporació, segons van revelar ahir fonts municipals. L'últim episodi va passar dilluns a la nit, quan a més de Sabaté també van sancionar el vehicle d'un regidor del PSC i d'un altre de CiU. De fet, fonts del PSC expliquen que Sabaté ha arribat a pagar tres multes durant l'última setmana: 75,60 euros en total. «El cotxe estava mal aparcat i no ens queixem de les multes, sinó del tracte discriminatori», van matisar. Però l'alcalde creu que el PSC està interessat a atiar una polèmica «barroera». «Sembla que Sabaté estiga infringint les normes, perquè el multin i després poder crear un fals debat», va valorar Bel. L'alcalde va aclarir que han fet les targetes per a les visites, i que els regidors del govern no les porten al cotxe. Segons va dir, els regidors han d'anar a buscar-les a alcaldia o la recepció de l'ajuntament per a casos «excepcionals» com un ple o si els espera una visita. «El PSC està dient una falsedat, ja que no hi ha targetes noves d'aparcament per als regidors», va insistir l'alcalde. A més, Bel va precisar que dilluns havia parlat amb l'altre regidor socialista, que també havien multat, i que van acordar que en el futur també podrien utilitzar el mateix sistema. De fet, l'alcalde va assenyalar que l'equip d'una televisió també va beneficiar-se d'aquest tipus de targeta en el ple de dilluns, ja que també han previst que puga ser utilitzada per alguns mitjans de comunicació que han de cobrir informativament els plens i les rodes de premsa. «El que puc assegurar és que no hem donat ordres concretes a la policia local, perquè posi més multes a Sabaté ni als socialistes», va remarcar. «Tot això respon a la incapacitat de Sabaté de crear debat polític; encara no he vist que haja creat una discussió amb contingut en els dos anys que fa que és a l'oposició», va sentenciar Bel.

Publicat a www.elpunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-07-2009 Pàgina 10

Foto: cedida

38 comentaris:

  1. Ui pobret Sabaté haurem de fer-li una col·lecta entre tots els tortosins per pagar-li, ja que amb el poc que cobra no arribarà a final de mes.

    ResponElimina
  2. fixant-me en el preu, 3 multes 75,60 euros. Pos, surt a 25,20 euros per multa - trobo que es molt barat, i poc dissasiu per un problema tan estes com son els cotxes mal aparcats a Tortosa.
    Es preu unic, o hi ha multes mes altes per aparcaments "pitjors" (passos de vianants, dalt de voreres etc) ??

    ResponElimina
  3. No, Sabaté va estalviar-se uns 30 euros més per haver pagat les tres multes per avançat.

    ResponElimina
  4. A aquest nivell de detall que ens ofereix Gustau, molt pocs podem arribar...

    ResponElimina
  5. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Pa, intenta escriure el mateix comentari sense insultar ningú. Estic segur que ets capaç de fer-ho.

    ResponElimina
  7. Molt be lo de "podem", Mc Calan. Com sempre.

    big dick, «El cotxe estava mal aparcat i no ens queixem de les multes, sinó del tracte discriminatori» , que ho entens o no?.
    O es que estas donant a entendre que a qui pot pagar la multa es igual que el sancionen encara que sigue sense raó i al que no la poc pagar, no.

    ResponElimina
  8. Tranquil Cucafera que no pagarà res, ja s'encarregaran de traure-li que entre els qui manen no es mosseguen. I repeteixo viu del cuento des de fa anys i s'ho pot pagar, és la darrera de les meves preocupacions.

    ResponElimina
  9. diu "no hem donat ordres concretes a la policia local" primer, qui ha parlat d'ordres concretes? " jo dedueixo que les ha donat. Per cert, molts regidors del govern aparquen cada dia a la Plaça, fins hi tot ell mateix, vaja ell els dies que va a treballar que últimament son pocs.

    ResponElimina
  10. Sabeu quins / quants dies treballa la gent?? osti tu...

    ResponElimina
  11. big dick, "Sabaté ha arribat a pagar tres multes durant l'última setmana", que no ho entens o que?.
    Per cert, " viu del cuento des de fa anys", nomes ell o tots els polítics?.

    ResponElimina
  12. Pere, per aqui si que vas malament, crec que es pot estar d'acord o en contra del que fa l'alcalde actual però les hores de dedicació crec que no son discutibles, sobretot si les comparem amb l'anterior, i recorda que Bel no esta a dedicació complerta a l'Ajuntament, per tant algun dia haurà d'anar a la seva feina, no?
    I ultimament crec que els unics dies que no ha estat el cotxe a la plaça ha estat quan han anat de viatge a Israel representant a Tortosa, per tant no entenc el teu comentari.

    ResponElimina
  13. pere i josep maria, que sou policies locals, amb tanta informació sobre l'ocupació dels aparcaments?.
    Per cert, l'Alcalde certament no esta a dedicació complerta a l'Ajuntament, però quants amb dedicació exclusiva voldrien/m cobrar la meitat d'ell.

    ResponElimina
  14. A l’arribada a l’alcaldia el senyor Ferran Bel i Accensi, va vendre a tort i a dret que ell prenia la decisió de treure el beneficis als regidors de tenir targeta d’aparcament. Senyors fins aquí podem estar d’acord o no. Però es que va mentir, perquè el que va fer va ser que no els deixava aparcar a la plaça de l’ajuntament, però els va donar a tots, als 21 regidors una targeta per aparcar al pàrquing de la plaça Alfons XII. Molt més car que no pas aparcar a la zona blava. (I per cert un regidor que dilluns no va acudir al ple, li va cedir gustosament la seva tarja a un soci seu ja que ell va a la Casa de la Vila caminant).
    La gent del PSC no es queixa de que els posin multes, ja que si ells fan una infracció, el que han de fer es pagar-la, es digui Sabaté, Bel Salvadó, Ena, Cordero, Martin, Lluis o Bonilla. Aquí el que passa com es veu clarament a la foto que passat el temps la gent del govern sembla tenen privilegis, quan el senyor Bel i Accensi es va omplir la boca dient que treia el privilegis

    ResponElimina
  15. Cucafera, la col.lecta l'haurem de fer per comprar-te un mocador per recollir-te la babeta mentre defenses a Joan Sabaté. Tinc el teclat tot esquitxat de babeta quan et llegeixo.

    Per cert, algú apunta una idea de marqueting meravellosa. Si el cotxe de l'alcalde està a la plaça de l'Ajuntament, vol dir que està treballant com alcalde. ÉS un nou mètode de control horari i de control de l'acció política. Ara entenc perquè multen al Sr. Sabaté, perquè no es veigui el seu cotxe prop de l'Ajuntament, o sigui, no treballa.

    ResponElimina
  16. Per cert, com el blog i els comentaristes som tan bugaders i ens agrada fer safareig. Quin creieu que és millor cotxe, l'A6 de l'alcalde o el Wolkswaggen Passat del Sr. Sabaté. Està el cotxe relacionat amb la capacitat econòmica o no necessàriament. Qui té el cotxe més llarg, vol dir que la sap més llarga?

    ResponElimina
  17. Tema dedicació exclusiva, com sempre el millor que sap fer la gent de CiU es dir mitges veritats, per no dir que menteixen.
    Es cert que el senyor Bel i Accensi, només te un 75% de dedicació a l’alcaldia, (mentint de manera flagrant ja que ell sempre va dir que es dedicaria en exclusiva i a la primera “donde dije digo, digo diego”), un 75% del qual cobra 72.000 euros any (12.000.000 de pessetes a l’any), i que gracies a no dedicar-se al 100% a l’alcaldia pot seguir cobrant dels seus negocis privats que alguns bordegen la incompatibilitat am el seu càrrec, tonyines dixit.
    O sigui que d’agraïts al senyor Bel i Accensi, res de res que el que va fer, ho va fer per a benefici propi no per a benefici dels tortosins.
    Ja saben allò de, que fer-ho bé per a CiU no es fer-ho bé per a Tortosa

    ResponElimina
  18. La resposta estava cantada: canalero, mira que no sigue un altre tipo de "baveta" la que tens al teclat, entre altres coses perquè seria la primera vegada que la bava d'un apareix al teclat d'un altre.
    Ah, aplicant la teva infal·lible vareta de mesurar, tu que insinues que l'Alcalde encara que tingué el cotxe a la plaça no vol dir que estigue treballant, que vol dir, que ets anti-Bel?, perquè el critiques...
    Realment si pels anteriors meus comentaris, dedueixis que em cau la bava i faig la pilota, la teva capacitat d'analisi la tens prop d'alli on surt la baveta a que em referia.

    ResponElimina
  19. Cucafera, ni sóc antirés, ni prorés. Gràcies que em van educar ensenyat-me l'espirit crític per no casar-me amb ningú.

    I potser si que també em cau la meva baba damunt del teclat, a banda dels teus esquitxos, en veure la teva llei de l'embut quan acuses als altres de tenir una infalible vareta de mesurar, sense veure que mai fas autocrítica i que, per tant, l'infalible ets tú. El papa Benedicte i Cucafera: el nou Cisma d'Occident.

    ResponElimina
  20. UI, que aixo s'embruta....
    Pos jo sincerament trobo bé que es multe, al Sr. Sabaté, al Sr. Ancalde o al fill del papa de Roma... encara mes... esta gent que hauria de donar exemple de civisme... hauria de tenir un recarrec del 500%. No concebeixo i em treu de pulleguera quan veig un cotxe "oficial" o de algú amb carrec politic saltan-se les normes sense cap raó, "por que yo lo valgo"...
    Com quan et trobes el cotxe de la policia aparcat dalt de la vorera (tota la vida li hem dit asera)... i el senyors agents de la autoritat prenent un café...
    I no ho dic pel café, que bé que se´l guanyen o dic per donar exemple...

    ResponElimina
  21. Creepy pos mira que "treure de pulleguera" es tortosi 100%. Ja esta be anar eliminant castellanismes, tota la vida s'ha dit "senisero" pero ma iaia deia "cendrer".

    tornant al tema on-topic: enlloc de multes que les poden pagar sense despentinar-se amb els souassos que tenen, que se'ls emporte la grua a veure si ho tornen a fer.

    ResponElimina
  22. Valeeeee, Lluis, jijijii
    es que era lo que primer sustitut que m'ha vingut sense tenir que nombrar res censurable....

    ResponElimina
  23. Vols que fasi auticritica, canalero, si home si, si això no costa res: Potser no t'hauria tingut que contestar, ja pensava que no m'explicaria prou be. Jo no te acusat de tindre una infal·lible vareta de medir, m'he permès utilitzar-la jo, perquè si tu em dius que em cau la bava perquè opino sobre una anècdota que afecta Sabate, jo, amb la teva vareta et dic que si tu insinues una cosa sobre Bel deu ser perquè no t'agrada o ets anti-Bel. No es massa coherent, veritat? pos això es el que volia donar a entendre.

    ResponElimina
  24. Quan jo vaig a treballar amb cotxe em busco la vida per aparcar-lo.

    ResponElimina
  25. Parlant dels cotxes,
    crec recordar que el senyor sabaté de les primeres coses que va fer quan va ser nomenat alcalde va ser pujar-se el sou i comprar-se cotxe nou.
    El senyor bel, venint de la classe social que bé, no crec que li fes falta ser alcalde per comprar-se un cotxe de luxe.

    ResponElimina
  26. pa si insinues que Bel pertany a la classe alta tortosina estas bastant equivocat, una altra cosa es que hagi tingut exit professional i es guanye molt be la vida. Cosa que a tots ens agradaria per cert!

    ResponElimina
  27. Pont de barques, crec que quant Bel va dir que es dedicaria en exclusiva a l'ajuntament es referia que no marxaria a ser diputat o al senat a les primeres de canvi, no es referia a deixar la seva feina, però entenc que com al teu partit casi tots els carrecs politics son funcionaris no els costa massa demanar excedencia un temps, treballant a la privada o amb un negoci propi com Bel això no ho pots fer.

    Quants menbres del govern Zp o de la Generalitat han tingut una empresa o han treballat en alguna?

    ResponElimina
  28. seguint amb tema cotxes-mal-aparcats, algun comentarista va dir aqui fa temps que un idea seria que cada multa sigui mes gran que l'anterior. Exemple, el primer cop que t'enxampen, AA euros, pos, el segon cop 2xAA, i al tercer, 3xAA etc.
    Ja que potser tots tenim una emergencia un dia pero si us fixeu, la gent que esta aparcat malament tendeixen a ser els mateixos cada dia (i els que aparquen bé, al quinto pino, pos, tambe son/m els mateixos).
    Potser si els que fan el cafe cada dia deixant el cotxe a la vorera, o els pares aparcats al pas de vianants esperant que s'acabi el cole, veguessen com s'aumentaven les multes, ho pensarien 2 cops - i anirien al quinto pino a aparcar bé.

    Sobre alcaldes i regidors, pos es evident que hi ha de haver una norma i/o criteri per a tots iguals ...o tots al Pl Alfonso, o tots a Pl Espanya, o tots multats , o ...

    ResponElimina
  29. Josep Maria, el tindre una empresa, en principi, no es sinònim de res, mes que de ser propietari i en algun cas de ric ( no tots, cal reconeixeu ),però suposo que estarem d'acord que si alguns empresaris es dediquen a la política també es gracies a que hi han treballadors ( d'ells ) que no s'hi poden dedicar per no entrar en permisos, excedències i males cares, sempre que no sigues de la corda del qui et paga, clar.
    Per cert, a tall d'exemple, així fen una repassada rapida: Pujol, Carod, Puigcercos, Artur Más, Duran i Lleida, Saura i un llarga llista moltes, moltes empreses no se'ls coneixen.

    ResponElimina
  30. Home Cucafera, tens collons. Tan sols cites noms de polítics de Ciu, ERc i ICV, i se't veu un cop més la babera socialista que gastes.

    Moltes empreses tampoc tenen Montilla, Zapatero, De madre, Iceta, Castells, Tura, Pajín, De la Vega, Solbes, Camacho, Rubalcaba, Maragall...

    ResponElimina
  31. No es que estigue massa d'acord amb la frase que deia mon iaio, però per a que m'entengues, ell deia: " Si parlo amb senyors no m'escolten i si parlo amb pagesos no m'entenen". Tu que ets pagès o senyor?.
    A veure, t'ho repetiré: Josep Maria es preguntava "Quants membres del govern Zp o de la Generalitat han tingut una empresa o han treballat en alguna?, i jo, donant implícitament per bona aquesta pregunta/afirmació, he contraposat altres noms d'altres partits, deixant-me el PP per raons obvies i volen donar a entendre que la cosa es mes comú del que pot semblar. Mira si es senzill, pos no ho entens.
    En canvi tu tornes a caure en el mateix error que abans, treus unes conclusions dels altres i no et mires a l'espill. No te'n dones compte que m'anomenes quasi tots del PSC sense dir si estas d'acord ( tu ni explicita ni implícitament) en els noms que et dono jo?.
    Ah per cert, tu que diries que es Cucafera, mascle o femella? ho dic per lo del collons.

    ResponElimina
  32. Cucafera o cucafero, jo sóc pagès gairebé illetrat, cantador de jotes com el meu nom indica, però ma iaia a mi em deia que abans de dir "no m'has entés" s'havia de dir "no m'he explicat clar".

    Perquè, animalot del folklore tortosí, entendre paràgrafs de deu líniees com les que escrius en la penúltima intervenció, no ens ajuda als pagesos a entendre't, m'he explicat?

    ResponElimina
  33. Pos jo soc un senyor pagés..Apa!

    ResponElimina
  34. Canalero, no voldria avorrir mes de l'imprescindible a la resta de lectors, però al meu comentari de les 9:14 t'havia dit "...Potser no t'hauria tingut que contestar, ja pensava que no m'explicaria prou be".
    Això d'entendre i explicar, queda molt be i com a principi es correcte i de gent educada, però si algú et diu "blanc i en botella" i tu creus que et parlen de vi, la culpa es teua que no ho entens, no del qui t'ho explica. M'explico?.
    Confesses que cantes jotes, cosa que cel·lebro, a veure si no es per la tradició. El que trobo es que la teva especialitat deuen ser les de picadillo, com jo. Encara que jo sense cantar-les.

    Mc Calan, tu per aquest bloc fas de senyor, de pagès, de senyor pagès com dius, i fins i tot de pagès senyor, que també els hi han, segons com convé i de vegades simultàniament, en definitiva saps fer tots els papers. Mira si els saps fer que de vegades penso que darrera del guisqui s'amaga mes d'un Mc Calan.

    ResponElimina
  35. Cucafera, co diu mccalan, qui no te feina al gat pentina. I si el meu té la ratlla ben feta, el teu deu portar trenetes.

    ResponElimina
  36. El vergonyós és que tinguin lloc per aparcar gratuïtament, sigui a la plaça de l'ajuntament o al pàrquing de l'Alfons XII. Es poden pagar perfectament la zona blava i no van tant apressats de temps. Sabaté, com a exemple, a molts plens no ha acudit durant aquests dos anys. I no és que la seua feina com a regidor doni mostres de gran elaboració. Aquests vividors quan els multen que paguen i que deixen de fer el pallasso.

    ResponElimina
  37. això això, deixem de fer el pallasso.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta