28 de juliol del 2009

Prohibit estacionar al carrer Mossèn Manyà

Fa uns mesos vam discutir, a partir d'una entrada sobre la indisciplina viària al barri del Temple, si era cert que les voreres de la zona de Vora Parc de Tortosa estan dissenyades perquè els conductors puguen estacionar-hi els seues vehicles amb més facilitat. Avui us portem aquesta imatge presa amb el telèfon mòbil en dilluns, que és un dels dies en què, per la celebració de fira, hi ha més cotxes aparcats al damunt de les voreres. Però perquè no quede cap dubte que al damunt de la vorera no es pot estacionar, l'Ajuntament ha instal·lat aquesta senyal de prohibit aparcar al carrer Mossèn Manyà. Amb tot, els conductors incívics continuen sense respectar la norma. La discussió de fa uns mesos va començar a partir de la denúncia d'un veí, cansat que desenes de conductors incívics aparquessin els seus vehicles al damunt de les voreres. Lamentava que no importa que a pocs metres puga haver-hi carrers amb places disponibles, ja que els cotxes es passen hores i hores aparcats incorrectament damunt de les zones destinades als vianants. La situació era greu als passejos centrals de Vora Parc, però també als passos de vianants i a les voreres de carrers perpendiculars com el passeig Joan Moreira i el carrer Mossèn Manyà, just on l'Ajuntament ha començat a construir un pàrquing en superfície amb 130 places gratuïtes.

5 comentaris:

  1. Si us hi fixeu, aquesta vorera, com la que s'està fent a la carretera Tortosa-Roquetes, és ampla i molt espaiosa.
    Em temo (i no crec equivocar-me) que molts conductors consideraran aquest tipus de vorera massa ampla i sobredimensionada per al simple ús d'un vianant. Total, deuen pensar, no es necessita gaire espai per caminar...
    I en conseqüència, la trepitgen en la majoria de casos impunement, amb les seves ferralles de quatre rodes tot pensant que així queda més aprofitada la cosa.

    ResponElimina
  2. i si us fixeu, casi sempre son els mateixos conductors, els que deciden que poden ocupar la vorera, o "mig" pas de vianant (total, igual es pot passar, deuen pensar).
    Multes en aument cada vegada que multen al mateix conductor (com va proposar algun lector fa unos mesos, potser LLuis o McCalan??), primer cop x, segon cop x+x .... acabaria amb el problema, crec jo.

    ResponElimina
  3. Què va, Brian!! Et posaré un exemple veridic d'un veï de per la zona de l'Hotel Corona el qual ja tenia reservada una plaça "permanent" d'aparcament just al damunt de la vorera, enfront de la perruqueria Perfils.
    Doncs bé, jo me n'he fartat de veure el cotxe allí i, de quan en quan, tenir un paperet amb una multa enganxada al vidre.
    Aquest senyor, els paperets de les multes els utilitza per a les seves necessitats higièniques personals...
    Si en lloc de no parar de posar-li multes, a la tercera per exemple, se li emporten el cotxe i li retenent durant "x" mesos (fins i tot encara que ho vulgui pagar), la cosa crec que canviaria.

    ResponElimina
  4. i si fem aixo que fan a Manchester?!
    A esta noticia explica que si conductors cometen "actes il·legals" repeditament (no concreta quina gravetat) o continuament passa de les multes o no paga el seguro, pos, t'agafen el cotxe i ho passen per la maquina aplastadora (ja s'han fet 10.000) !!
    De passo, podriem fer llaunes de cervesa amb el metal, i aixi guanyem tots!

    http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/s/1017764_cops_crush_10000_cars


    massa radical potser? ;)

    ResponElimina
  5. Nooooo!! què vaaaa!! em sembla "fenomenal" tú!!
    Penso que per a radical la caradura que s'ha de tenir per a seguir fent el que li passi pels nassos, malgrat les multes que li posin.
    Per cert, no sé si és casualitat o què però avui me n'he adonat que a la vorera de l'Hotel Corona ja no es pot aparcar el cotxe. Han posat unes tanques metàl.liques de color groc (espero que siguin substituïdes en un futur pels famosos "pilonets" que dónen tant de sí en aquest bloc ;)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta