15 d’octubre del 2009

Els Mossos ajudaran la policia local a fer complir l'ordenança de civisme de Tortosa


Els Mossos d'Esquadra col·laboraran amb la policia local de Tortosa en l'aplicació de l'ordenança de civisme. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, en acabar la junta de seguretat local en què també va participar el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. «Fruit de les converses i de l'intercanvi d'informació amb la policia local, els Mossos faran complir l'ordenança de civisme en aquells àmbits en què tinguen competència, i tramitaran les denúncies que després gestionarà l'Ajuntament de Tortosa», va aclarir Bel. «No estem parlant de fer complir l'ordenança si algú penja un cartell en un lloc no autoritzat, sinó d'altres temes d'ordre públic, de convivència o de via pública», va assenyalar l'alcalde. A més, Bel va precisar que la propera implicació dels Mossos en l'aplicació de l'ordenança de civisme ha estat a petició de l'Ajuntament.

D'altra banda, Bel i Salvadó van explicar que el nombre de delictes denunciats a Tortosa ha disminuït un 20% en els últims sis mesos. En la mateixa línia, el percentatge de resolució dels delictes i faltes denunciades a Tortosa ja supera el 50%. «Les xifres que se'ns presenten són bones; però no podem abaixar la guàrdia», va advertir l'alcalde. Segons Bel, això és un primer símptoma de la col·laboració de la policia tortosina amb els Mossos, ara que es complirà el primer aniversari del seu desplegament a l'Ebre. En aquest sentit, Salvadó va fer un balanç molt positiu del primer any del desplegament, quant a la reducció «progressiva i sostinguda» del nombre de delictes i faltes comeses al territori. Tot i això, el delegat del govern i l'alcalde de Tortosa van animar els ciutadans a denunciar més els fets delictius, bé als Mossos d'Esquadra o a la policia local. Finalment, Salvadó va anunciar que en els propers dies s'engegarà un dispositiu per intentar minimitzar el nombre de robatoris al camp i per evitar la comercialització de productes agrícoles robats.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-10-2009 Pàgina 8

Foto: Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. A partir del acte de la primera pedra del Campus de la Rovira i Virgili, les relacions Alcalde – Delegat semblen una bassa d’oli...però encara poden passar moltes coses...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta