28 de novembre del 2009

El mercat de Tortosa vol estalviar 1,5 milions de bosses de plàstic amb 5.000 bosses reutilitzables


El mercat municipal de Tortosa dispensa cada any uns tres milions de bosses de plàstic, segons va explicar ahir la presidenta de l'associació de venedors, Carme Loras. Per intentar reduir aquesta xifra a la meitat, l'Ajuntament tortosí i l'associació de comerciants han tirat endavant la campanya Vine a omplir la bossa al mercat. «Volem reeducar la gent i tornar a la manera de comprar d'abans, quan la gent anava al mercat amb el cistell», va assenyalar Loras.

La novetat és que els venedors del mercat oferiran als seus clients la possibilitat d'adquirir una bossa reutilitzable i plegable, amb una capacitat per portar 10 quilos. De moment, han fet 5.000 unitats de les noves bosses, que es podran comprar per un euro en tres punts de venda al mateix mercat. La campanya té un pressupost de poc més de 6.200 euros, i l'objectiu és conscienciar venedors i clients de la necessitat d'anar prescindint de les bosses de plàstic. De fet, tant el regidor de Serveis, Joan Sanahuja, com el regidor de Medi Ambient, Valentí Marín, van advertir dels problemes mediambientals que generen les bosses de plàstic. «Cal conscienciar els ciutadans dels problemes que generen les bosses, de les quals només es recicla un 10%», va dir Marín.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-11-2009 Pàgina 10

1 comentari:

  1. Estic plenament d’acord en que l’estalvi comença per coses petites. Per quan les grans?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta