28 de novembre del 2009

Mas fa contraprogramar Geli


La consellera de Salut haurà de presentar avui el pla funcional del nou hospital de les Terres de l'Ebre, sense pressupost clar.

La consellera de Salut, Marina Geli, farà públic avui el pla funcional del nou hospital de les Terres de l'Ebre, que ha de construir-se al pla parcial de la Farinera per substituir l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. En realitat, l'acte estava previst per ahir, però la visita del líder de CiU, Artur Mas, va obligar la Generalitat a moure l'agenda de la consellera. Bàsicament, perquè no era possible garantir la presència de l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, en la presentació del pla funcional de l'hospital. Bel no volia renunciar a acompanyar Mas durant tot el dia, tot reunint-se amb els sectors socioeconòmics del territori. Així, a la cooperativa Soldebre, el president de CiU va afirmar que el tripartit ha abandonat els pagesos a la seua sort, i que el govern «ha passat olímpicament de la Lear de Roquetes, tot i que feia temps que se sabia que estava amenaçada». Ja a la tarda, Mas va pronunciar una conferència sobre economia, convidat per la Cambra de Comerç de Tortosa. «Amb un país empobrit no podrem fer res», va afirmar Mas, que parlava com si ja fos president de la Generalitat, davant d'una sala d'actes plena. «Necessitem salvar tot el que es pugui salvar del teixit productiu, perquè l'empresa és a l'economia com la família a la societat», va sentenciar.

Mentrestant, Geli inaugurava el nou centre de fisioteràpia i rehabilitació ambulatòria, domiciliària i logopèdia, a l'hospital comarcal d'Amposta. Amb l'alcalde convergent Manel Ferré, la consellera també va renovar el conveni entre l'Agència de Protecció de la Salut i el consistori. Un ajuntament que, amb els de Reus, Deltebre i Tortosa, forma un consorci que haurà de buscar el finançament per al nou hospital. En els últims dies, el clima s'ha enrarit pel fet que la Generalitat ha inclòs 33 milions d'euros en el pressupost del 2010. Uns diners que, segons CiU, no són un avançament dels 150 milions que necessita el projecte, ja que el govern català no començarà a pagar l'obra fins que el nou hospital estiga en marxa.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-11-2009 Pàgina 10

7 comentaris:

  1. Tot i que el senyor Mas sempre m’ha semblat un bon comunicador, la seva conferencia o xerrada inaugural sobre economia m’ha semblat un xic coixa, possiblement per la necessitat de sintetitzar en trenta minuts un tema que requeririen moltes hores de debat.
    Ha criticat la nova Llei de la Economia Sostenible, recentment presentada pel govern espanyol, i ha citat nova Llei contra la Morositat inserida en la llei anterior, sense entrar amb el detall. També esmenta la necessitat de reformes estructurals en l’ocupació i les relacions laborals, i la excessiva dotació de personal funcionari, per al que també fora precís plantejar una reforma de la Llei de la Funció Publica.
    Ha parlat molt sobre economia productiva, però no ha parlat de com incentivar el consum intern, sense el qual no hi ha economia que ho aguanti.
    Tampoc ha citat per res les politiques d’exportació de l’estat espanyol, i s’ha limitat a donar sis prioritats per la reactivació econòmica, però sense entrar en el mètode.
    Comenta també que els 8 mil milions del “Plan Zapatero” no han servit per fonamentar unes bases productives, fent esment a que tindrem les millor places i carrers de la CE però que aquesta inversió publica ha servit per poca cosa mes que donar feina uns mesos tot i que les licitacions pel 2010 a nivell de tot l’estat han disminuït amb 40/50%.
    Sobre el nivell d’endeutament de l’estat espanyol, comenta que en aquests moments es mante certa permissivitat, però aviat ens exigiran fer els deures. També parla sobre el deute històric de l’estat espanyol amb les empreses elèctriques, que un dia o altre s’hauran de recuperar via tarifes, mentre es vol tancar la CN de Garoña el 5 de juliol del 2013, contra el dictamen favorable del CSN.
    No cal dir que una energia cara farà caure mes encara la competitivitat.
    En fi; un panorama del tot catastrofista, en el que mes que una conferencia sobre la recuperació econòmica, semblava un “sálvese quien pueda”...
    I es que ni el Tripartit, ni CiU, ni el PSC ni el PSOE amb la seva Llei d’Economia Sostenible tenen la clau per sortir de la crisi en la que estem instal•lats, i ningú vol mullar-se amb mesures impopulars.
    No em considero independentista, però la solució cada dia es fa mes urgent , i si no es amb un Pacte d’Estat no hi haurà mes remei que valorar seriosament d’anar en solitari ..

    ResponElimina
  2. Cinc minuts clavats en posar el primer comentari! O el tenia vostè escrit i preparat, o certament és una ment privilegiada. O potser les dues coses!

    ResponElimina
  3. Ni una cosa ni l’altra...Simplement: “Quien madruga, Dios le ayuda...”

    ResponElimina
  4. Gustau, la consellera porta al capdavant de la conselleria de salut 71 mesos des de el desembre de 2009. Ahir dissabte va fer la seva visita número 37 a les Terres de l'Ebre. Es a dir la mitjana es de més d'una visita cada dos mesos.

    La mitjan exacta d'Artur Mas (o menos).

    En quan a l'alcalde el senyor Bel, potser hagues estat millor que no hagues anat a la presentació. Durant el seu discurs, va haver d'empassar-se tots els gripaus (per no dir mentides) que ha vingut llençant durant els darrers anys sobre l'Hospital Terres de l'Ebre. I durant el discurs de Lluis Salvadó i Marina Geli, (especialment en el de la consellera) la seva cara era la de (que hace un chico como yo en un sitio como este).
    Poc a poc les mentides i les infamies de Bel van sortint a la llum, i ahir dalt de l'escenari ho va passar molt malament, es qüestió de temps de que Bel s'engreixi del fart de gripaus que s'haurà empassar.

    ResponElimina
  5. Ebreavall; ja em perdonaràs la meva intromissió, dons pel que sembla et dirigies a Gustau. No obstant m’ha encuriosit quan parles de certes infàmies i mentides, associades a tragar gripaus per part de l’alcalde de Tortosa, i en referència al futur nou Hospital.
    Fora interessant que ens donessis mes dades, i a quines menties et refereixes així com els discursos mes o menys de que van anar ... Gracies

    ResponElimina
  6. Gustau a lo Juan Palomo.

    ResponElimina
  7. Què vols dir? A lo Juan Palomo de què?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta