30 de novembre del 2009

[Microcosmos] Pas de vianants no intel·ligent


La setmana passada vam assistir a la presentació del primer pas de vianants intel·ligent, que ha dissenyat l'empresa tortosina Sistema Sdav. El nou sistema de detecció automàtica de vianants, instal·lat en una cruïlla conflictiva del barri del Temple,  té uns pilons situats a les voreres, que amb uns sensors detecten el moment en què un vianant comença a travessar el carrer. Al mateix temps, s'activen uns senyals lluminosos incrustats a l'asfalt, que reforcen la senyalització i adverteixen els conductors de la presència dels vianants a la via. En canvi, al carrer Castelló del barri de Ferreries ens trobem amb un exemple de pas de vianants no intel·ligent. Així, els conductors no només no respecten la senyalització zebrada, sinó que hi estacionen sovint, tant a un costat com a l'altre (tot i que els aparcaments només estan permesos a la banda esquerra de la via).

Ja ho hem dit, és un pas de vianant no intel·ligent. De fet, alguns conductors tampoc no tenen cap mania a l'hora d'aparcar, si veuen que pel carrer està travessant un avi amb una cadira de rodes. Va ser divendres al matí. El iaio, després de tindre un bon ensurt quan gairebé cau en baixar de la vorera, ja que la rampa de la banda dreta estava parcialment ocupada, va haver d'aturar-se al mig de carrer per demanar al conductor, a crits, que no aparqués a l'altra banda. Com veiem en la fotografia, el conductor incívic del cotxe blau va haver  de fer marxa enrere, amb els quatre intermitents en marxa, mentre un altre vehicle ha d'aturar-se perquè en aquell moment també girava per incorporar-se al carrer Castelló. L'home de la cadira de rodes va aconseguir arribar sa i estalvi a l'altra banda del carrer.

1 comentari:

  1. Ja que tornem al tema passos de vianants ...
    ... em pregunto si el conductor de una furgoneta petita, quan passava per detras del CEIP Temple, un dijous a les 13.00 fa 3 o 4 setmanes, es va adonar que un pare i un xiquet van haver-de sortir "per cames" d'un pas de vianants?
    Suposo que tots ens podem despistar i no veure a temps que hi ha algu passant, o esperant a passar, pero sovint crec que hi ha conductors que ni despres s'adonen que allí havia un pas.
    En fi,

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta