30 de novembre del 2009

"Atención. No dejar basuras, estamos vigilando", cartell veïnal al Segon Carreró de la Sang de Tortosa


Ja hem denunciat altres vegades l'acumulació de brossa que es produeix al Segon Carreró de la Sang, a la cruïlla de la Travessera de l'Àngel. Aquest carreró uneix la baixada del pont i la plaça de la Constitució amb la zona de vianants del carrer Sant Blai, i a la cantonada amb el Segon Carreró de la Sang és habitual veure-hi bosses d'escombreries. És una zona del centre comercial amb un problema crònic de falta de neteja, que s'agreuja perquè també és un carreró molt utilitzat per les persones que fan les seues necessitats fisiològiques. Fa més d'un any que reclamavèm que l'Ajuntament, a través de la policia municipal o impulsant alguna brigada verda, posés punt i final a aquest tipus de situacions. Potser perquè no ha estat així, els veïns han decidit fer com al Far West, i agafar-se la jusítica per la seua mà. Per tant, han penjat un cartell en què es pot llegir: Atención. No dejar basuras, estamos vigilando, amb l'objectiu de persuadir els incívics. Però tot i aquest advertiment, aquest dissabte al matí hi havia quatre bosses plenes d'escombreries i també una capsa de cartró. En aquest sentit, no és el primer cop que apareixen aquest tipus de cartells a les zones de vianants del centre i del nucli històric. Així, només cal recordar el cartell Por fabor, no mearze que va aparèixer al carreró de Mercaders.

7 comentaris:

  1. Aquest Ajuntament ho esta fent molt, peró que molt malament, fer ordenances sense tenir la suficient capacitat per fer-les complir. La realitat del nostre barri es que la cosa esta arribant a limits que son del tot preocupants, l'incivisme, la deliqüència petita, mitjana o gran etc.
    El dia a dia no pinta be i ara fruit d'aquesta reflexió el populiste consistori ens oferirà un teatret, fan molt cas d'aquest bloc, peró els problemes de veritat fa tres anys que no es tenen en consideració.
    Els cartells que proliferen per aqui i per allà, feu una volta per la ciutat i ho podreu comprovar, son la constatació de que la ciutat esta desatesa i la gent ha perdut la confiança en l'Ajuntament, no vull pensa que pot pasar si la gent continuar per aquest camí, peró es el que pasa quan els responsables d'actuar no ho fan o si fan quelcom es només mediaticament.

    ResponElimina
  2. El "Por fabor,no mearze" ta

    ResponElimina
  3. Un error molt gruixut i generalitzat es pensar que “mamà” Administració ho ha de resoldre tot, i nosaltres pel fet de pagar impostos ja ho tenim tot fet... Em perdonareu, però en la meva opinió, això no funciona així, i m’explicaré amb sols un exemple:
    Si quan una persona tira al carrer una burilla d’una cigarreta, i ningú li diu res, al dia següent tornarà a tirar al terra la burilla.
    Com podeu comprendre, una societat “pasota” no fa camí...

    ResponElimina
  4. en aixo tens rao, els ultims culpables de tirar la basura al carrer, o mear sense fabor, som/n la gent que ho fa.

    ResponElimina
  5. Trobo més fort la pancarta pro-etarra que ja vaig comentar. Tot i així es difícil cumplir una normativa de civisme en una ciutat tant incivica com és Tortosa.

    ResponElimina
  6. No hi ha ciutats ni pobles incívics, sinó individus incívics...

    ResponElimina
  7. No solsament hi han individus incívics sinó també societats incívica, i considero que la societat tortosina ho és.

    L'individuu s'ha d'estudiar com a individuu però també el seu paper en societat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta