30 de desembre del 2009

[Microcosmos] Tortosa registra 38 graus el 30 de desembre


No és el canvi climàtic, ni l'escalfament del planeta. Només es tracta d'un termòmetre que s'ha desajustat, i que aquest migdia ha arribat a marcar una temperatura de 38 graus centígrads al barri tortosí de Ferreries. En concret, el termòmetre es troba a la façana de la farmàcia Gamundi, i la imatge està presa cap a les 13.45 del migdia. Minuts abans, s'havia produït la temperatura màxima a la ciutat, de fins 24,2 graus centígrads, segons les dades que ens aporta l'amic Lluís Algueró, del web Meteo Tortosa. En canvi, la temperatura mínima d'avui han estat uns més que generosos 8,4 graus centígrads, que s'han registrat a les 6.54 hores. La veritat és que avui ha fet més calor que en els dies anteriors, no es pot negar... Però tot i que érem conscients que es tractava d'un simple desajust electrònic, no hem pogut evitar fotografiar el termòmetre i imaginar que aquest Santa Claus que puja pel balcó devia estar suant la gota grossa, ell que està més acostumat al clima gèlid del Pol Nord.

6 comentaris:

  1. Ja saps que jo aquest estiu vaig "informar" que a Amposta vàrem superar el 50º!

    ResponElimina
  2. Els termòmetres exteriors no són gens fiables, i molt menys si els hi toca el sol. Fins i tot els de la RENFE són més fiables, que ja és dir.

    ResponElimina
  3. ;-)

    ... al Sol.

    De totes maneres, espectacular, el 30 de desembre i en màniga curta pel carrer.

    ResponElimina
  4. Jo es que la veritat, no sé per a què fiquen aquests termòmetres, no n'hi cap ni un que funcione correctament.

    Per a que un termòmetre done un valor prou real: ha d'estar protegit de la radiació solar; ha d'estar ventilat, i com a mínim a 1,5 mts de parets o terra...i es que no estem parlant d'una desviació de 2-3ºC, sino de quasi 15ºC !!

    Llàstima que cap de les altres 3 estacions que tenim a Tortosa i rodalies, funcione actualment (n'hi ha una a cada IES i la de l'Observatori de l'Ebre) per a poder comparar les dades.

    Segons la xarxa Meteoclimatic (www.meteoclimatic.com), la temperatura màxima d'avui ha estat de 25.2ºC a la Pobla del Duc (Valencia) amb 25.2ºC

    ResponElimina
  5. Per cert (que no me'n recordava), gràcies Gustau un altre cop per publicar dades de la meva estació.

    ResponElimina
  6. Aquí passem de l'onada de fred siberià a la d'aire calent africà, visca el canvi climàtic!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta