2 de desembre del 2009

Tortosa retalla la despesa un 15% però destinarà més de 21 milions d'euros a fer inversions l'any 2010


El pressupost total de l'Ajuntament, empreses municipals i organismes autònoms serà de 77,6 milions.

L'Ajuntament de Tortosa ja té a punt el pressupost municipal pel 2010, el tercer dels projectats pel govern de CiU i ERC. Un compte general «d'extremada austeritat», marcat per la crisi econòmica i la reducció dels ingressos, que obligarà l'Ajuntament a retallar la despesa un 15%. Amb tot, es mantindrà la despesa en manteniment de la via pública, en promoció econòmica i en polítiques socials. A més, hi haurà 21 milions per fer inversions, sobretot a través de l'empresa Gumtsa (18 milions).

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va presentar ahir el pressupost de l'Ajuntament pel 2010, que serà sotmès a aprovació en el ple ordinari del 7 de desembre. Bel va afirmar que es tracta d'un pressupost amb una austeritat «extrema». Un pressupost ajustat al context de crisi econòmica i condicionat per la reducció dels ingressos, el pla de sanejament financer, l'increment de competències municipals i la necessitat de fer la part més important de les obres del pla integral del nucli antic (Pincat), en el primer any de pròrroga del programa de la llei de barris. El pressupost de l'Ajuntament pel 2010 serà de 37,2 milions, cosa que suposa una reducció del 15,17% respecte del 2009. La partida per a inversions serà de 5,8 milions, un 40,8% menys que l'exercici anterior.

Però les xifres són diferents si el que es mira és el pressupost consolidat de tot el grup municipal, incloses les empreses municipals i els organismes autònoms. De fet, l'Ajuntament farà a través de l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) la majoria de les inversions, tot destinant 18 dels 21 milions previstos. Així, el pressupost de tot el grup municipal de Tortosa puja fins als 77,6 milions d'euros, i en aquest sentit la variació respecte del 2009 serà tan sols del 3,44% menys. La reducció de les inversions del grup municipal serà del 17,4%, tot i que al pressupost no figuren les obres que la societat Tortosasport farà a les piscines ni el viver d'empreses que farà Tortosa Innova.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-12-2009 Pàgina 8

7 comentaris:

  1. Que només existeix Bel a les Terres de l'Ebre? Ja em comença a cansar.

    ResponElimina
  2. Un argument de pes...si senyor!

    ResponElimina
  3. El trio de gobernants a la foto,semblen "Los Tres Sudamericanos" Alma Maria,Casto Dario i Jhonny,sempre donant el cante,canten el que canten sempre diuen el mateix,o sigue no res, l'exit de la temporada i la propera mes. M'agradaben cantant Cartagenera...

    ResponElimina
  4. ....segurament amb una rosa a la ma, veritat ?

    ResponElimina
  5. Sincerament, lo del piano va guanyant versemblança...

    ResponElimina
  6. Et diria que era un capullo,pero...Me preguntas que es poesia,poesia eres tu!

    ResponElimina
  7. Deu me’n guard de preguntar-te res....!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta