18 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Amposta entra al programa EDAL d’educació en alimentació

Un total de 300 escolars d’Amposta de segon i tercer de primària participaran des d’aquest mes de març en el programa EDAL d’educació en alimentació, una iniciativa que va crear i impulsar la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i que s’ha desenvolupat fins ara en escoles de la ciutat de Reus.

Amposta serà la primera ciutat de les Terres de l’Ebre en la que s’implanta aquest programa dirigit a la infància per fer promoció de la salut i prevenció de la obesitat infantil.

Els alumnes de primària passaran per un estudi antropomètric i d’hàbits alimentaris i rebran classes de bones pràctiques alimentàries, que els impartiran els estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili.

El programa té lloc durant dos cursos, en el primer curs, els infants treballen en els estils de vida saludable, les begudes naturals, les verdures i llegums i els pastissos i dolços. Duran el segon curs s’incideix en els horaris i hàbits alimentaris saludables, les fruites, els làctics i el peix. La darrera fase del programa consisteix en una avaluació per part dels agents universitaris promotors de la salut.

La regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Amposta col·labora en el programa proveint les escoles dels aliments necessaris per al desenvolupament dels tallers. En aquest sentit, la regidora de l’àrea, Isabel Ferré, ha destacat la implicació de l’Ajuntament en aquesta iniciativa i ha mostrat la seva satisfacció per l’inici del programa del qual n’ha destacat la importància “ja que no només es queda en fer tallers i xerrades, sinó que se’n farà un seguiment durant dos anys per poder-ne veure els resultats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta