15 de febrer del 2010

[Nota de premsa] CiU defensa la flota pesquera de la tonyina vermella de Catalunya

La passada setmana el Parlament Europeu va votar sol·licitar la prohibició d’exportar la tonyina vermella. CiU demana explicacions al govern tripartit i al govern socialista espanyol ja que aquesta mesura pot afectar de manera decisiva el sector pesquer català.


Avui, dilluns, 15 de febrer, a les 13h, s’ha dut a terme una concentració reivindicativa a l’Ametlla de Mar per defensar la flota pesquera.

L’acte ha estat convocat per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar amb l’alcalde Andreu Martí al capdavant, i la Confraria de Pescadors del municipi, i amb el suport de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. El diputat de CiU i alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, i el secretari de l’Àmbit d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Rural de Convergència, Jordi Ciuraneta, hi ha assistit per mostrar el suport de la federació nacionalista.

Com ja va fer al Parlament de Catalunya, CiU vol denunciar que el govern tripartit va aprovar la setmana passada la Llei de Pesca sense el consens necessari del sector. CiU també vol fer palesa la desídia amb la què els membres el tripartit tracten el sector pesquer català. Aquest reclama voluntat política del govern per establir un diàleg que permeti fer una llei adequada que solucioni els problemes del sector, a més d’ajudar a modernitzar les flotes i sistemes de pesca.

CiU ha denunciat també la situació de la flota tonyinaire al Congrés i al Senat. La normativa europea estableix que han de ser els estats els que hauran de ratificar la prohibició de la comercialització internacional d’animals en perill d’extinció, entre ells, la tonyina vermella. CiU es pregunta com reaccionaran els 25 diputats del PSC de Madrid i els senadors de l’Entesa, si faran costat als pescadors catalans o si aniran contra els interessos de la flota pesquera catalana.

Des de CiU sempre s’ha donat suport al sector pesquer del país i en aquest cas, concretament a la flota pesquera de la tonyina vermella, establerta principalment a l’Ametlla de Mar (el Baix Ebre), i que dóna feina de manera directa o indirecta a més de 400 persones. Ramon Tremosa, eurodiputat de CiU al Parlament Europeu, en la defensa del seu vot a la cambra europea, va explicar que “la pesca il·legal, que duplica les captures de la pesca legal, pot acabar expulsant els pescadors que respecten les vedes i que fan bé la seva feina”.

S'ha passat d'un mes de veda l'any 2006 a menys d'un mes de pesca per aquest exercici: concretament, del 16 de maig al 14 de juny. En el cas dels pescadors catalans, a més, hi ha un observador durant tot el dia verificant que la pesca i comercialització de la tonyina vermella es fan correctament. Tremosa es va fer ressó dels pescadors catalans els quals denuncien també que “si les mesures no es prenen a banda i banda de la Mediterrània, no serviran de res i estimularan encara més la pesca il·legal”.

També cal remarcar que els eurodiputats Oriol Junqueras, d’ERC i Raül Romeva, d’ICV, van votar contra els pescadors catalans. Tot i així la decisió definitiva la prendran els estats en poques setmanes, i és en aquest sentit que CiU exigeix als governs espanyol i català un posicionament en favor del sector.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta