11 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Cyrano de Bergerac obre la temporada de teatre d’Amposta

El clàssic d’Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac, iniciarà la temporada de teatre i dansa 2010 d’Amposta el proper dissabte dia 20 de febrer.

El cicle, programat i organitzat per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

De fet, dos de les tres obres de teatre professional que estaran a Amposta formen part del programa Cultura en gira, impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, amb l’objectiu de reforçar l’activitat cultural dels municipis i garantir l’accés dels ciutadans de tot el territori a espectacles professionals, sobretot en el context de la crisi econòmica actual.

La regidora de Cultura, Mar Panisello, ha explicat que “els objectius de la temporada de teatre i dansa són diversificar l’oferta d’activitats culturals a la ciutat i donar continuïtat a les accions ja consolidades, per fer arribar el teatre professional i de qualitat a la població”.

Mar Panisello ha fet referència també a la important retallada en el pressupost que ha sofert l’àrea de Cultura i ha especificat que per l’organització de la temporada de teatre s’ha passat de 70.000 euros l’any 2008 a 30.000 aquest 2010.

Del teatre professional, les 3 obres que es faran a Amposta a partir del mes de febrer i fins al mes d’abril, destaquen pel seu èxit en el panorama d’espectacles teatrals del 2010, formant part de gires per Catalunya. Entre les novetats hi trobem l’obra “En un barquito de vela”, una història sobre la batalla de l’Ebre que en segueix el fil de la mà dels seus protagonistas. Una altra novetat que clou la temporada és la representació de la sarsuela “La Gran Vía”, que prepara l’Escola de Dansa de Jacqueline Biosca d’Amposta i que es representarà coincidint amb els actes del Mercat del Centenari.

Totes les obres són, a més, produccions d’empreses d’espectacles ben conegudes per la seva trajectòria i qualitat (El Celler d’Espectacles, Tantarantana i Teatre Kaddish).

La programació es completarà amb representacions de grups de teatre amateur de les Terres de l’Ebre que s’iniciaran a la tardor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta