22 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Ecologistes en Acció dóna suport a la implantació de l'energia eòlica a la Terra Alta i la Ribera d'Ebre a canvi de què no es construeixi el cementiri nuclear

Davant de les reiterades queixes d’organitzacions veinals en el sentit de que la desesperació per la situació laboral en aquestes Comarques i la manca d’ inversions per part de les empreses i l’Administració els obliguen a aceptar el cementiri nuclear, Ecologistes en Acció de Catalunya proposa donar suport al màxim al desplegament eòlic en aquestes Comarques, per tal de millorar la situació econòmica en que viuen, minoritzar l’empacte ecològic i oferir alternatives a un ATC que hipoteca el futur de les nostres Comarques i de tot el País.

Desplegar el Pla de la Energia 2006-2015 que preveu 3500 MW eòlics a tota Catalunya , representa només a La Terra Alta i a La Ribera d’Ebre la creació de 700 llocs de treball en la construcció, un nombre indeterminat de llocs de treball secundaris relacionat amb les empreses de les Comarques afectades i cent lloc de treballs fixes a les empreses eòliques.

Això és el previsible fins al any 2015, però la potencialitat eòlica d’aquestes Comarques és molt superior al que preveu el Pla de La Energia 2006-2015, i és pot duplicar fàcilment amb una mica de predisposició per part de la Zona afectada en els anys posteriors.

Aquetes dades sobre llocs de treball es basen en informes oficials de la Generalitat i de les empreses del sector i contrasten amb les que ens donen des de la Empresa Nacional de Residus (ENRESA) que en quant a la generació de llocs de treball són inferiors i en quant al impacte ambiental que representa el cementiri son molt superiors.

Ecologistes en Acció és conscient de l’ impacte visual que pot comportar aquest desplegament eòlic en aquestes Comarques, tot i això valora que és infinitament inferior al que pot comportar la petjada ecològica d’uns residus radioactius que tindran fins a mig milió d’anys de vida . Si algú està tant desesperat com per acollir un cementiri nuclear no l’hi costarà gens acceptar aquesta alternativa molt més ecològica.

Aquesta proposta d’Ecologistes en Acció va acompanyada del suport que totes les estadístiques sobre la implantació de la Energia Eòlica li donen. Un 65% dels entrevistats a la Comarca més afectada, La Terra Alta, donen suport als parcs eòlics. Aquesta setmana mateix una enquesta de la Vanguardia donava un 79% de suport, a que es desenvolupessin parcs eòlics en el territori dels enquestats.

Ecologistes en Acció considera que no es pot posar en el mateix sac el que forma part del problema ( nuclears, combustibles fòssils etc.) i el que forma part de la solució a la situació de Monopoli energètic de les grans companyies elèctriques que basen la seva producció en els combustibles fòssils i les nuclears. Per tot això estem disposats a fer pedagogia sobre les energies renovables i la reconversió ecològica del sector energètic per damunt de les situacions d’impacte puntuals que de ben segur qualsevol font energètica comporta.

Barcelona i Tarragona 21 de febrer de 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta