9 d’abril del 2010

[Ampliació] ERC aprovarà l'entrada de capital privat a Aigües de Tortosa

[Àudio: Valentí Marín (ERC) detalla el plec de condicions de l'externalització de l'empresa d'aigües de Tortosa]

Els dos regidors d'ERC a Tortosa, Ricard Forés i Valentí Marín, van comparèixer ahir per anunciar que el grup republicà farà costat a l'alcalde, Ferran Bel (CiU), en la seua decisió d'externalitzar gairebé el 49% de les accions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). Tot i que van admetre discrepàncies amb l'executiva local del partit, els dos regidors republicans van recordar que són «partit de govern» i que ells són al consistori per «donar solucions als reptes i problemes que té la ciutat». Així, Forés va reconèixer que l'entrada de capital privat a l'antiga empresa d'aigües –el ple ordinari de dilluns ha d'aprovar el plec de condicions de l'externalització– respon a una necessitat de tipus econòmic. «L'EMSP funciona i té beneficis, però amb l'entrada d'un soci tecnològic millorarem la xarxa i aspectes com la gestió dels impagats», va afegir, tot destacant que hi haurà un control públic de les tarifes i del personal. A més, l'empresa que assumisca el 49% de les accions donarà un cànon anual de 250.000 euros a l'Ajuntament, i 150.000 euros addicionals que serviran per liquidar el crèdit que l'empresa va haver de sol·licitar per pagar una part del pavelló firal de Remolins.



 

18 comentaris:

  1. Fan plorar!
    No esperava que Marin fes això.
    De l'altre, ni l'esment del seu nom te valor per la ciutat.
    Torno a dir i lamentar, i lamentar, i lamentar....
    Lo cor se'm trenca.
    I alguna butxaca se'n alegra.
    .......
    Adeu!

    ResponElimina
  2. Semblen dos regidors de CiU. La eròtica del poder, diuen, però en aquest cas, seduïts en lloc de seductors.

    ResponElimina
  3. Es de tothom conegut, que no hi ha cap activitat econòmica que generi mes liquiditat que una empresa de serveis, (o es paguen religiosament els rebuts o et tallen el suministre).
    Es per aquesta qüestió que l’Empresa Municipal de Serveis ara amb la marca “Aigües de Tortosa” ha estat per molt anys la petita joia del municipi, tot i que en la seva explotació encara li mancaven temes per resoldre, una de elles la modernització de determinats trams de la seva xarxa per minimitzar pèrdues . o si mes no reduir-les a un mínims estàndards.
    La majoria dels raonaments expressats pel senyor Forés no m’han convençut, dons falta veure com repercutirà aquesta “economia d’escala” respecte a les compres, a la que el senyor Fores fa referència, o com es pot millorar la gestió de impagats, etc etc..
    Miri senyor Forés; ja vaig comentar aquí en una ocasió que l’èxit d’aquesta operació depenia i molt de quin tipus d’accionistes es posaves a casa, i el municipi com accionista majoritari, ha de saber jugar les seves cartes.
    No cal ser molt llest per afirmar que l’únic motiu pel qual es fa aquesta operació es per dotar de capacitat financera a l’Ajuntament, i vostè sap que si les coses no es fan be, hi han accionistes que de seguida posen el barret sota l’aixeta, i naturalment la rendibilitat d’una empresa de serveis ve donada per les tarifes.
    Fa molt de temps que els diferents governs d’aquest municipi, han estat fent campanyes de sensibilització encoberta sobre els usos de l’aigua amb l’única finalitat de donar-li un valor afegit que pugues justificar un augment tarifari. Naturalment, el poble, que no es tonto, s’ha posat en alerta, dons en un municipi en que si alguna cosa tenim es aigua, era de molt difícil justificació un augment de tarifes, i a mes a mes han tingut un efecte estalvi, contrari als resultats que s’esperaven i amb la corresponent baixada de recaptació per consums.
    Per acabar nomes voldria afegir-li que quan un va al “Monte de Piedad” a empenyorar un rellotge d’or, es que els coses realment estan mes malament del que ens pensàvem, encara que en cap moment vull que es sentin culpables de fer una cosa així, dons el dèficit ja ve de lluny però si fer-los hi la pregunta: Si el dèficit s’entossudeix, que vindrà desprès ?

    ResponElimina
  4. De totes maneres, Xerta, Ulldecona, Tivenys, Sta. Bárbara, Sant Jaume d’Enveja, Roquetes,Mora la Nova, Masdenverge, l’Aldea, Gandesa, Perelló, Deltebre i Amposta podrien dir-nos com els hi va amb “SOREA”.

    ResponElimina
  5. Discrepo en una cosa, i crec que nomes en una: Una empresa de serveis pot crear liquiditat per la seva pròpia naturalesa, ara, la liquiditat no esta en tallar el subministrament, està en cobrar-lo.
    Mc Calan, em sembla tot molt correcte i les " sospites " també; quant a l'economia d'escala, la teoria diu aixo, però a pesar del 51/49, hi ha moltes maneres de matar puces i la direcció executiva de l'empresa la tindran els del 49, o no? I al final de la correguda encara voldria saber si els materials seran més barats o més cars.
    Per cer, Mc Calan, tota la teva reflexió o retret no seria més propi fer-li al Sr. Bel, Sr. Roiger i CIU ?.

    ResponElimina
  6. Doncs, no. Els números de l'Ajuntament no van bé. No és tan bon gestor com pretén vendre-ho el Sr. Bel.

    Si no hagués estat pels PINCATS pendents i els Plans Zapatero, quina seria l'obra de govern d'aquest Ajuntament?

    Les escales de la catedral?
    Perquè ja es veu que per engegar el tema de les piscines, l'Ajuntament, que ja ha venut gairebé tots els solars vendibles, ha de vendre l'EMSP.

    Tan bon gestor és? Segur?

    ResponElimina
  7. Canalero, no oblidis que moltes vegades a tothom li toca algun marron de tant en tant, i la assignació del PINCAT no es pot derivar cap a nomines...
    La situació es actual es realment fotuda, però dintre de lo greu d’aquesta, pensa que hi ha ajuntaments que s’estan plantejant un ERO. Estic referint-me per exemple al ajuntament de Jerez de la Frontera, molt mes poblat que el nostre terme i que comença a retallar despeses amb “outsourcings” que per altra part no han pogut liquidar el deute.
    Quan al tema de vendre patrimoni, prèvia desafectació del domini públic, l’anterior govern municipal ja hi tenia la ma trencada.
    Amb això vull dir-te que hi ha situacions que et trobes quan s’arriba a una alcaldia i que un no s’espera, a pesar de la progressivitat de la Llei de Morositat que crec aprovarà el Govern d’Espanya aquest divendres.
    Si d’una economia familiar es tractés, t’asseguro que el pressupost del nostre ajuntament no permetria ni fer festes...! Si tu creus que renunciar a les festes i tot lo superflu implica ésser un bon administrador, no crec que cap alcalde ho assumeixi, i en aquesta hipòtesi segur que les critiques encara serien pitjors.
    Concloent; estem massa acostumats a una economia fictícia, i ara ens costarà anys tocar de peus a terra.

    ResponElimina
  8. Ximo; de la mateixa manera que el negoci de les entitats financeres esta en cobrar un interès per prestar diners, i no executar hipoteques quedant-se els immobles.

    ResponElimina
  9. Lo de “Soci Tecnològic” no deixa de ésser una excusa; dons com deia el meu iaio “l’aigua es tonta”... Ho deia perquè sempre agafa el camí mes fàcil...

    ResponElimina
  10. Vergonya. No entenen. Si estos són els d'esquerres, per favor que vinguen les dretes q si més no saben gestionar millor...és una borma però entre la venda injustificada de l'empresa municipal d'aigües i el q va fer Zapatero abans d'ahir venen les infraestructures a la banca i a les constructores...és per llogar-hi cadires!!!
    L'Estat està en venda i qui té diners per a comprar-lo són els de sempre i no la poca roba.
    Algú s'atreveix a dir q encara hi ha dretes i esquerres a Tortosa i a Catalunya?

    ResponElimina
  11. Arjub; no es cap noticia que el deute del Reino de España tingui que augmentar la seva remuneració com a conseqüència d’una qualificació a la baixa. El que es certament vergonyós son les pobres mesures que s’ha aprovat avui sota el “Pacte Zurbano” . Pot ser si que haurien de venir les dretes...Però per favor el PP noooooooooooooooooooooo...!! Hay alguien massssssssss??

    ResponElimina
  12. Mc Calan, ja ho he dit alguna que altra vegada per aquí mateix: Si un Alcalde, per temor al que diran, o als vots, davant d'una situació greu de liquiditat o crisi econòmica, no és capaç de prescindir d'unes festes.....ni és Alcalde ni és res. Es digui Bel, Sabate o Hereu. A un dirigent el que li hauria de fer temor és estirar més el braç que la manega ( que fa tothom ),i no actuar amb responsabilitat prescindint d'una cosa perfectament supèrflua.

    ResponElimina
  13. http://www.idealista.com/news/archivo/2010/04/09/0165461-los-100-ayuntamientos-mas-endeudados-de-espana-tabla

    ResponElimina
  14. És bo sortir a la llista?. Ara, primer que res s'hauria de saber el rànquing de l'endeutament per capita. És poden constatar algunes coses, però: De ciutats que no son capitals de provincià, i/o del mateix nivell d'habitants, al grup de Tortosa (que també estan Calafell i Igualada ) els que estan per damunt son municipis com Telde, El Elejido i Calvia, que ens sonen per alguna cosa a part de l'endeutament. Clar que, Tortosa esta per damunt de, per exemple Santa Coloma, que també ens sona. I dels del nivell de Tortosa, nomes Vic, Cambrils i El Vendrell ( tots catalans, per cert ) estan per dalt del grup del frec a frec.
    Finalment, jo no se si estar endeutat és sinònim de bon gestor o no ( suposo que dependrà ) però el rànquing mostra com Sant Cugat, l'ajuntament, dels que governa CIU, més important (per habitants) de Catalunya, apareix també en lloc destacat.
    La cosa sembla estesa i transversal, però en segons quins nivells, menys.

    Trieu:
    "Ancha es Castilla", "ja ens ho trobarem", " Todo el monte es orégano " " Qui vingui "detras" que arree " " M...... l'últim " " Estem dins dels límits permesos per la llei " "

    ResponElimina
  15. Qui ho ha dit que mai arribaríem a la situació de Grecia ?

    http://www.expansion.com/2010/02/03/economia-politica/1265193559.html

    ResponElimina
  16. Cambio euros a 100 ptas...Y bajando!

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta