13 d’agost del 2010

[Vídeo] Caravana de vehicles contra l'MTC a la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat



El Grup Intercomarcal Veïns d’Ascó i la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) van organitzar aquest dissabte una caravana de vehicles contra la candidatura d'Ascó al magatzem temporal centralitzat (MTC). La concentració es va fer a les quatre de la tarda a l’entrada del nucli urbà d’Ascó, a la carretera de la Fatarella. Des d’allí, i després de passar pels principals carrers de la població, la caravana va recórrer les carreteres de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat, amb una vuitantena de vehicles. Joan Herrera, candidat d'ICV a la presidència de la Generalitat, va assistir a la protesta i va reclamar un rebuig "ferm" del conjunt de forces polítiques a la candidatura d'Ascó i a la instal·lació del cementiri nuclear en territori català.

[El tema al diari El Punt:
-Uns 80 vehicles participen en una caravana contra el cementiri nuclear a Ascó]


L’objectiu d’aquest acte és mantindre alerta els ciutadans del territori davant l’amenaça de l'MTC. Una amenaça que, segons els contraris al cementiri nuclear, continua viva perquè el govern de l’Estat espanyol ha incomplert els seus propis terminis per prendre la decisió, que es prendrà després de l'estiu. Segons sospiten a la CANC, el retard es deu a la intenció del govern espanyol de pactar la ubicació de l'MTC a Ascó amb el nou govern de la Generalitat, després de les eleccions catalanes de la tardor. Diverses fonts apunten que aquest retard es deu a la intenció del Govern de pactar la ubicació del cementiri nuclear a Ascó amb el nou Govern de la Generalitat. Per això, la CANC i Veïns d’Ascó s’està treballant perquè tant CiU com el PSC, "que són els partits que van donar suport al cementiri a l’Ajuntament d’Ascó, però que s’hi han oposat en tots els altres municipis i consell comarcals (144 i 12 respectivament) i al Parlament de Catalunya", incloguin el seu rebuig a l'MTC en el programa electoral de les properes eleccions catalanes.

Foto i vídeo: CANC

3 comentaris:

  1. Una caravana de cotxes? A contaminar!!!

    ResponElimina
  2. Vaig xalar i no poc! En ple mes d'agost i amb l'ambient polític mirant cap a un altre costat, ha estat una mostra de força de les entitats.
    Ara, a nivell de compromís polític...els dos o 3 d'Iniciativa i poca cosa més. On estaven els de Solidaritat Catalana? Ja anem així?

    Gutijaume: comentari de pati d'estudi.

    ResponElimina
  3. A veure, arjub, que tu et penses que Laporta esta contra les nuclears i el cementeri?. O et refereixes a Caritat Celma?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta