16 d’agost del 2010

Els musulmans traslladen la mesquita a Remolins només durant el ramadà

L'oratori de la plaça de Montserrat es queda menut i lloguen per segon any un antic supermercat ·Bloqueig en la negociació per trobar un lloc definitiu.

Un antic supermercat del barri de Remolins és per segon any consecutiu la mesquita de la comunitat musulmana de Tortosa durant el ramadà. Si un divendres qualsevol l'oratori de la plaça de Montserrat ja es queda petit –alguns dies hi ha desenes de persones resant amb catifes al carrer–, ja fa uns anys que busquen un lloc molt més gran durant el mes del dejuni per l'afluència més gran de fidels. El col·lectiu calcula que li caldria una mesquita per a 600 persones. L'any passat, l'Ajuntament ja no els va poder cedir un pavelló de l'antic escorxador, perquè s'hi feien obres; ni tampoc cap altre edifici municipal, perquè el ramadà va coincidir amb les festes de la Cinta. Davant d'això, la comunitat musulmana va fer una col·lecta per llogar els baixos de Remolins.

El local té uns 600 metres quadrats i està situat a la intersecció de l'avinguda de Felip Pedrell amb el carrer Jaume Tió i Noé. Divendres al migdia, primer divendres del ramadà, hi resaven una vintena de fidels, però al vespre s'omple. L'antic supermercat hauria estat una solució força bona per al trasllat definitiu de l'oratori de la plaça de Montserrat, tal com fa anys que demana l'associació de veïns del Centre-Nucli Històric; però el lloguer era massa car per pagar-lo tot l'any. També va fracassar l'intent de l'Ajuntament de donar un permís d'obres en uns terrenys de Campredó, un oferiment que el consistori no ha reconegut mai oficialment.

Un conflicte que Bel tracta amb guants de seda

El trasllat de la mesquita de la plaça de Montserrat era un dels compromisos electorals de Ferran Bel amb els veïns del Centre-Nucli Històric. Però la necessitat de trobar una solució pactada i poc dramàtica per a la comunitat musulmana –amb una forta pugna interna entre moderats i radicals– ha obligat l'alcalde a ajornar qualsevol decisió.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-08-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta