9 de setembre del 2010

Els fisioterapeutes alerten del frau dels curanderos ebrencs


Els massatgistes i els curanderos no són fisioterapeutes. A més, en el cas dels curanderos, una figura típica que encara es conserva en molts pobles de les Terres de l'Ebre, no tenen cap base científica i els seus mètodes poden agreujar els problemes de salut. Aquest és un dels missatges que ahir va voler llançar el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya amb la instal·lació d'un envelat a Tortosa, amb motiu del Dia Mundial de la Fisioteràpia. En aquest sentit, Maria Dolors Gràcia va explicar que evitar l'intrusisme professional és un dels objectius del Col·legi de Fisioterapeutes, i que per això s'havia triat Tortosa, a més de Barcelona, Lleida i Girona. “Els curanderos intenten curar, per gràcia divina i sense cap estudi”, va advertir Gràcia. En l'envelat es van fer activitats infantils i un taller d'ergonomia per explicar com cal estar de peu i seure, la manipulació de càrregues o altres actes quotidians com ara aixecar-se del llit.

Publicat a ElPunt.cat i a 
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 09-09-2010 Pàgina 9

3 comentaris:

  1. Ja sabem que no es el mateix el “Topmanta” que una botiga acreditada, ni un Bolex mai serà un Rolex... Els temps de crisi que ens toca viure es el perfecte caldo de cultiu per l’intrusisme, la falsificació, la immoralitat i l’ incompliment dels compromisos...
    Caldria preguntar-se qui ha estat qui ha fomentat aquesta alegre e irresponsable dinàmica front una legislació clara però que ni l’Administració vol assumir ?

    ResponElimina
  2. Molt bé, però que no s'aturin aquí, que segueixin amb els homeòpates, els quiropráctics i maguferies diverses.

    ResponElimina
  3. Pregunta:
    Els fisioterapeutes fan massatge californià?
    Llavors, qui me'l farà?
    lluis, et recordo que hi han doctorats de metge Homeòpata per la Sorbona i altres grans universitats del continent i el planeta.
    I que la quiropràctica és una tècnica de massatge més que usen alguns terapeutes oficials i quasi cap d'extra-oficials.
    Si sabem llegir la noticia posa que no es fabriquen suficients places dintre del sistema de salut per donar feina als titulats universitaris que surten cada any, "algo pasa Sr Conde."
    Jo, per desgracia o sort, he trobat més mans de patata i cervells de formiga en terapeutes oficials, que en extraoficials.
    L'OMS inclús valora i recolza les practiques de medicines locals en tantes i tantes poblacions sense de serveis sanitaris de caire occidental.
    Un record molt especial als difunts Santiago de Xerta i a na Pepeta de Remolins, remeiers, que, quan els fisios no existien, ens estovaven los destorbs a molts d'ebrencs amb remeis locals i manipulacions estranyament efectives.
    Que les bruixes estan als caps de cadascú, no fora. Aviat, més que fisioterapeutes els diran inquisidors, no ho voldria.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta