18 d’octubre del 2010

'No' rotund dels veïns del Pinell de Brai al projecte de l'abocador

El 67% dels habitants van participar en la consulta popular, i 456 veïns van votar-hi en contra. Foto: Xelu.net
Els veïns del Pinell de Brai van rebutjar ahir el projecte de l'abocador de residus sòlids urbans, una iniciativa privada que preveu rehabilitar una argilera del poble amb bales plastificades de la fracció rebuig. L'Ajuntament havia organitzat una consulta popular no vinculant, i la Plataforma de Veïnes i Veïns del Pinell de Brai havia aprofitat la cita per fer campanya activa en favor del "no". Finalment, la participació va ser del 67,8%. Així,dels 680 veïns que van votar, 212 ho van fer a favor de l'abocador, i 456 en contra. L'alcalde del Pinell de Brai, Pere Martí (CiU) ha tornat a posar el projecte "en suspens de manera cautelar", tot i que en declaracions a El Punt va advertir que cal veure en quina situació queda el conveni de col·laboració que l'Ajuntament va signar amb la unió d'empreses Puigfel SA, Pàndols SA i Suministros de Arcillas SA. De fet, qui haurà d'autoritzar o desestimar definitivament el projecte de l'abocador no serà l'Ajuntament, sinó la Generalitat. Amb tot, la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre ja ha demanat a CiU que retiri el projecte de l'abocador del Pinell de Brai. El PSC ebrenc i la UPTA, que  també s'oposa a l'abocador, han convocat als mitjans de comunicació aquest dimarts a Tortosa.

2 comentaris:

  1. Felicitats al poble del Pinell per expresar la seva opinió en un tema que pot ser important pel seu futur.

    Felicitats per la participació, un 67%, un valor gens menyspreable al costat de les baixes participacions que normalment hi ha. A mes a mes estic segur, que tan partidaris del SI com del NO, no s'han gastat el fotimer de calers que normalment es gasten per fer unes eleccions.

    ResponElimina
  2. Ara diran que tenen uns contractes firmats amb les empreses, uns compromisos que no es poden saltar, bla, bla, bla,....com a Horta de Sant Joan. A la "seua democràcia" no hi cap la veu del poble.
    Felicitats a la gent del Pinell!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta