8 de febrer del 2011

Un bloc de veïns afectats vol Tortosa 'neta d'antenes de telefonia mòbil'

En diversos correus electrònics, però també a través del formulari de contacte de la barra social d'aquest bloc, ens ha arribat una petició perquè us donem a conèixer el web veïnal 'Tortosa neta d'antenes de telefonia mòbil'. De fet, el bloc està signat per un col·lectiu denominat 'Veïns afectats per les antenes de telefonia mòbil a Tortosa', i és un recull d'informacions, opinions, jurisprudència i estudis científics al voltant dels possibles efectes de les antenes telefòniques sobre la salut de les persones.

El web fa una crida a la participació ciutadana per detectar antenes de telefonia mòbil camuflades, com les que la policia local de Tortosa va detectar i precintar l'any 2008, gràcies a la col·laboració dels veïns del barri de Santa Clara. Unes antenes tenien l'aparença externa de xemeneies, i que s'estaven instal·lant sense llicència. A l'estiu d'aquell mateix any, l'Ajuntament havia aprovat un pla especial d'antenes de telefonia mòbil, amb l'objectiu de regular la instal·lació d'aquestes infraestructures al terme municipal. Al bloc 'Tortosa neta d'antenes de telefonia mòbil' hi ha un recull de fotografies amb les antenes localitzades en cada barri, així com una carta oberta al consistori, que busca la implicació dels grups polítics de cara a les eleccions municipals del 2011.

Foto: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Molt bé, aquestes antenes de telefonia mòbil s'haurien de treure fora del casc urbà perqué són unes antenes que no ofereixen cap garantia per a la nostra salut, hi ha molts estudis científics que ho demostren. És una pena que la gent és movilitzen per a veure un partit de futbol i en canvi per a defensar el nostre dret a la vida i a la salut estan tots calladets. Crec que la gent pateix d'un alt grau de miopia i no veuen la realitat. A les empreses de telefonia així com als Governs que ens manen ja els va bé que la gent es dixen irradiar i experimentar com a conillets de indies. Uns pocs s'embutxaquen molts diners per les antenes i uns altres perdem la salut. Així va el país...

    ResponElimina
  2. Molt bé, aquestes antenes de telefonia mòbil s'haurien de treure fora del casc urbà perqué són unes antenes que no ofereixen cap garantia per a la nostra salut, hi ha molts estudis científics que ho demostren. És una pena que la gent és movilitzen per a veure un partit de futbol i en canvi per a defensar el nostre dret a la vida i a la salut estan tots calladets. Crec que la gent pateix d'un alt grau de miopia i no veuen la realitat. A les empreses de telefonia així com als Governs que ens manen ja els va bé que la gent es dixen irradiar i experimentar com a conillets de indies. Uns pocs s'embutxaquen molts diners per les antenes i uns altres perdem la salut. Així va el país...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta