25 de maig del 2011

El PSC debat si Sabaté ha d'agafar l'acta de regidor


La tranquil·litat marca les primeres reunions per analitzar la derrota a Tortosa, però apareixen les primeres veus que reclamen una renovació total i tres regidors sense vincles amb el passat ·

El PSC de Tortosa ha iniciat el procés intern de reflexió per aclarir el seu futur més immediat. En la reunió del comitè local de dilluns al vespre, el candidat Joan Sabaté ja va anunciar que s'ha plantejat no prendre possessió de l'acta de regidor l'11 de juny, amb motiu de la constitució del nou consistori. Diverses fonts consultades ahir van assegurar que la reunió havia estat tranquil·la, i que va servir per començar a analitzar amb calma la derrota electoral, que ha fet perdre al PSC més de 2.050 vots i quatre dels seus set regidors. De fet, ningú va arribar a reclamar la renúncia immediata de Sabaté, però tampoc se'l va pressionar perquè es quede de portaveu municipal. “Va haver-hi gent que li va demanar que continue, però crec que no li podem demanar que agafe l'acta de regidor”, va assenyalar un dels participants en la reunió. En aquest sentit, el partit s'ha compromès a acceptar la decisió final de Sabaté, siga quina siga.

Amb tot, altres veus del PSC tortosí ja comencen a reclamar que la renovació siga més profunda. Així, no només donen per fet que Sabaté presentarà la seua renúncia en l'executiva de la setmana que ve, sinó que consideren que també ho haurien de fer altres membres de la candidatura. L'objectiu seria que els tres regidors que formen el grup municipal del PSC “no tinguen cap vincle amb el passat”. De fet, si Sabaté no pren possessió de l'acta de regidor, els tres regidors serien Núria Chertó, Antoni Sabaté i Eduard Ena. Però només Chertó és una cara nova, i ja hi ha militants destacats que afirmen que el futur del PSC tortosí passa per aquesta diplomada en Turisme, de només 30 anys. De fet, coincideixen que cal començar a preparar-la ja com a possible candidata per al 2015.

A més, les mateixes veus indiquen que Antoni Sabaté, a més d'exalcalde de Flix, és el primer secretari del PSC a l'Ebre. Per tant, se'l veu com un dels responsables de la derrota socialista al territori. Per la seua banda, Ena va ser cap de gabinet de l'Ajuntament durant els governs de Sabaté, i també ha estat regidor en aquest mandat. Així, la renúncia de Sabaté i Ena farien entrar al consistori els números cinc i sis de la llista, Dolors Bel i Enric Roig. Però aquest últim ja va ser director de la Festa del Renaixement, i es pensa que la seua sortida accidentada com a director de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) ha pogut perjudicar la imatge electoral del PSC. Per tant, si Roig també optés per renunciar, el tercer regidor socialista passaria a ser Eduard Rel, viceprimer secretari del PSC de Tortosa i expresident de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent.


Publicat a El Punt

11 comentaris:

  1. Suposo que no se dixarà la poltrona del Senat, que com a jubilació daurada va de lujo...en fi, el paper del PSC en aquestes eleccions ha estat patètic. De res han servit les xocolatades, les mones, les baldanades, los llibrets de poesia, ser els més "modernillos" fent videos i fitxant músics de "copete"...tot palla, darrera una total desconnexió de la realitat i això els ha passat factura, no solament la crisi.

    ResponElimina
  2. Coses de saberut. ( que sap molt )
    Em pots explicar qui és el que ha connectat amb la realitat ?. O es que penses que ho fa el que ha guanyat ? Connectar amb l'electorat ( el que vota, no el potencial elector ) no és el mateix que connectar amb la realitat. La realitat està al carrer amb pròximes cassolades, retallades i protestes.
    Aprofito per posar sobre avis que d'aquí quatre anys, se'n parlarà molt -per a mal- de les piscines i de l'abismal diferencia d'obra publica del passat mandat al que bé. Ja xalarem , ja.

    ResponElimina
  3. Jotabe, també xalarem amb el tema de les antenes de telefonia mòbil que el govern de Ciu no farà res de res!!

    ResponElimina
  4. Mira, jo podré saber tant com vulgues (que segur que no serà ni la mitat que saps tu jotabe...) a mi és la sensació que m 'ha donat el PSC, i els resultats crec que ho corroboren, CiU ha tret tanta majoria per Bel, que volguem o no és una persona carismàtica per a la gent tortosina de tota la vida, ja saps com funcionen les coses a qui que quan entres a l'ull faces bé o malament perdures i perdures, a més no neguem que Tortosa ha estat i és una ciutat molt conservadora. El PSC quan va manar va fer més coses per Tortosa que Beguer i Curto junts, i Bel ha heredat part d'aquesta empenta, i l'ha atret molt bé al seu favor.

    ResponElimina
  5. Anteneros cansinos!!ja voreu quan se face moció de les antenes (si ho fan) i els toque votar junts a PxC i ICV, perquè si són coherents ho hauran de fer, encara que en Bel tindrem antenes per molts anys, i oco que no ne fiquen més i tot!

    ResponElimina
  6. Qui sempre havia manifestat per activa i passiva la voluntat de treballar amb generositat per Tortosa; ara que els resultats no li han estat favorables, vol retirar-se.
    Quins eren dons els vertaders motius de la seva candidatura ?
    Espero que el senyor Sabaté, a pesar de la derrota, i del procés de reflexió adient, prepari una alternança RENOVADA pel be de tots els tortosins/es.

    ResponElimina
  7. Per cert; “xalar” el que es diu “xalar” desprès de l’estiu..! (quan a Grècia ja li hagin tret la cera de les orelles)....

    ResponElimina
  8. Cada cop em recorda més a Tortosanetadantenes.
    No te me pases con los griegos!
    Prou ho ha fet la Danone&CO!

    ResponElimina
  9. Pos jo crec que aquells que s'han presentat a les eleccions han de ser regidors. Els votants han votat la candidatura que es presentava, no a una altra. No crec que fer totes aquestes giringonses sigui manera de complir amb els compromisos que han adquirit. Dins del partit que facin la renovació que vulguin, però ara que respectin els resultats!

    ResponElimina
  10. Yuca, les actes son personals, per tant, personals son els drets a deixar-les.
    Aquest cop, amb el 50% de vots que a les darreres eleccions, no em crec jo que tot es pugui atribuir al super-esmentat ZP.
    Perdre dues eleccions seguides te un preu.
    Al partit seu sabran si li han de reclamar l'acta. Si tenen alternatives, o si només hi ha "grup d'ex-partit" i la resta.
    Com si no coneguessem tots la seva carrera.
    Una altra cosa serà si ell la vol abandonar.
    Llavors, més misteri.
    Cherchez Mr Poirot!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta