13 de juny del 2011

Burilles de tabac a Ascó I


Una inspecció de control realitzada a l'abril pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va localitzar burilles i un paquet de tabac, considerades material inflamable, a l'edifici de combustible de la central nuclear Ascó I. De fet, l'abril passat Ascó I va registrar un conat d'incendi a causa d'una avaria en un quadre elèctric. En la inspecció també es van detectar diverses irregularitats de funcionament a les dues centrals de la Ribera d'Ebre. Segons la informació coneguda aquest dilluns, l'acta del CSN analitza la protecció contra incendis de la central i, en el cas de la unitat I, detalla la troballa de burilles en diversos punts, així com el tancament inadequat d'alguna porta i un camió estacionat en una zona prohibida. A més, l'equip d'inspectors del CSN també va detectar que en les portes estanques entre àrees inundables les juntes de goma presentaven "un estat envellit", i en cap cas es notaven "elàstiques al tacte", mentre que una bona part d'aquestes juntes estaven pintades del color de la porta. Altres deficiències eren bastides sense ancorar en llocs que no haurien d'estar-hi, materials oblidats en llocs inadequats, restes de brutícia, i petites fuites d'oli.

Les unitats I i II d'Ascó acumulen un terç dels successos notificables d'aquest 2011 en els vuit reactors que formen el parc nuclear espanyol. Entre aquests incidents, en destaquen dos que han estat classificats amb el nivell 1 de l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES) -que té set nivells-, i que s'han produït per una maniobra incorrecta en la col·locació de les comportes de separació a la piscina de combustible i per la fuita de 25.000 litres d'aigua contaminada a l'interior de la planta, un líquid que va mullar el calçat d'una vintena de treballadors. Ascó ha d'obtenir a l'octubre d'enguany el permís de renovació de la seua llicència d'explotació, prorrogable durant deu anys, cosa a la qual s'oposen col·lectius ecologistes per entendre que aquesta nuclear concentra la majoria de problemes a Espanya. A més, la fuita de partícules radioactives del 2007 va suposar la multa més elevada de la història: 15,4 milions d'euros.

Via 3cat24.cat
Imatge: ADN

5 comentaris:

  1. Jo ja els hi havia dit!
    Los Quicos també!
    Oco, oco!
    Son les primeres a tancar, i que a Barcelona i Girona... com a Tókio... espelmes!
    No farien negoci ni res al Perelló!
    Per suposat, el cas de Girona és espectacular, tota il·luminada, i sense produir un puto watt!
    Si això no ser un poca vergonya, ja em direu que és.
    Molt bona gent! Però en el fons sangoneres, ni que siguen inconscients!
    Vatros mateixos ....
    http://1.bp.blogspot.com/_mfTNyvTADwI/Rk7ptXw3qHI/AAAAAAAAACs/emYl4Y2v4ns/s1600/ESPA%C3%91A-SAT.jpg
    Barcelona i Madrid, clar, es desmadren el que volen i més.

    ResponElimina
  2. "Ei, Homer, que aqui no pots fumar"
    "Tranqui, ja sé un lloc on no ens veran, que no hi va ningu ... al magatzem d'urani"
    "Val, també vinc. Que, agafem un parell de Duffs?"

    ResponElimina
  3. Pos ja podem començar a fer soroll perquè deu anys més i no ho contarem

    ResponElimina
  4. Un motiu més per a dubtar de la seguretat de la planta. QUÈ LA TANQUIN, JA!!

    ResponElimina
  5. vinga, més irregularitats a la central nuclear, d'aquí no res explotarem, i sinó al temps...
    STOP NUCLEARS!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta