14 de juny del 2011

Moció al Senat per evitar el tancament de les estacions de la Ribera d'Ebre


El senador republicà de l’Entesa Catalana de Progrés, el flixenc Pere Muñoz, ha registrat una moció a la comissió de Foment del Senat, en què reclama el manteniment i la millora dels serveis ferroviaris a les estacions de Móra la Nova, Ascó, Flix i Riba-roja d'Ebre. La preocupació pel manteniment de la qualitat del servei ferroviari de la línia Reus-Móra-Casp ha estat un dels eixos d’actuació del senador republicà. A hores d’ara, però, encara no se sap la data en què es podrà debatre la moció. La proposta de resolució recorda com, en els darrers anys, s'han anat tancant estacions, han anat retallant la plantilla de treballadors, han anat reduint freqüència, i també retallant el nombre de trens de passatgers. Així, el juliol de 2008, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ja va presentar un informe anunciant la reducció del personal de les estacions de Móra la Nova, Ascó, Flix i Riba-roja d’Ebre, tot i que formen part dels plans d'emergència nuclear exterior de la zona d'Ascó.

Les mesures suposaran la supressió de 16 llocs de treball i un empitjorament de l'atenció als viatgers, així com una reducció del servei de comunicació d'incidències a la línia. "Tot i que vaig denunciar que aquestes estacions no podien patir aquestes retallades perquè estan dins la zona del Pla d’Emergència Nuclear (Penta) i del Pla d’Emergència del Sector Químic (PLASEQTEBRE), i són unes estacions que estant sotmeses diàriament a un important trànsit de mercaderies perilloses; el govern espanyol no ens ha fet cas’, ha lamentat Muñoz. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també ha reaccionat ja en contra de l'intent de suprimir el personal de l'estació de Móra la Nova i substituir-lo per màquines expenedores de bitllets, donar informació i atenció als usuaris a través del bar de l'estació, i fer desaparèixer el personal ferroviari de la mateixa estació riberenca.

Imatge: ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta