27 de juny del 2011

Jazz i cuina cajun es donen la mà a Tortosa

La divuitena edició de la Mostra de Jazz de Tortosa comença aquest dilluns al vespre amb l’actuació del grup Alter Six a la plaça de Barcelona, al costat del mercat municipal. Un acte inaugural en què l’associació Platigot oferirà una degustació popular de pintxos de la cuina cajun. De fet, el gremi de restauradors de Tortosa torna a col·laborar amb la Mostra de Jazz organitzant la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina Cajun, que es van presentar dissabte al matí amb una demostració culinària al mercat municipal.

Els encarregats de fer la demostració gastronòmica van ser els cuiners Ramon Nolla i Julio Ayora, dels restaurants Nolla i La Caseta del Formatge. El plat que van preparar va ser mandonguilles farcides de baldana amb musclos i cervesa. El restaurador Ramon Nolla també va explicar algun toc personal i algun secret professional per completar la recepta.

La cuina criolla o cajun del delta del riu Mississipí està influenciada pels colons espanyols i francesos. Durant la Mostra de Jazz de Tortosa, alguns restaurants de Platigot presenten receptes de la cuina tradicional de Nova Orleans amb variacions locals. A més, en la Ruta del Jazz hi participen vint bars i restaurants de Tortosa, que programen concerts en directe als seus locals i terrasses. Però al marge dels menús especials, la gran novetat d’enguany serà una ruta de tapes i begudes, amb degustacions de cuina cajun a només dos euros i mig. En la ruta de tapes hi participen el restaurant Los Banys; el bar Sport, el Xampú-Xampany; els restaurants Nolla, Sabogabar, La Caseta del Formatge i El Parc; i la sidreria Amets.

La Mostra de Jazz de Tortosa durarà fins el proper 2 de juliol, amb Chucho Valdés, Kyle Eastwood i la Bir Band de les Terres de l’Ebre com a plats forts del festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta