27 de juny del 2011

Móra d’Ebre estudia suspendre la Móra Morisca

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha explicat aquest dilluns que l’Ajuntament estudia no celebrar enguany la Móra Morisca. Les obres que s’estan fent al nucli antic i les dificultats econòmiques que travessa el consistori són les principals raons que té el nou govern de CiU per acabar de prendre la decisió. En el seu programa electoral, CiU proposava replantejar la Móra Morisca per renovar-la i dinamitzar-la, amb l’opció de fer-la cada dos anys.

La Móra Morisca és una festa de recreació històrica amb què la capital de la Ribera d’Ebre recorda el seu passat medieval de convivència i tolerància entre musulmans, jueus i cristians. Enguany, la Móra Morisca hauria arribat a la seua catorzena edició, i havia de celebrar-se els dies 9 i 10 de juliol. El govern del socialista Josep Solé Biosca havia rebaixat el pressupost de 50.000 a 25.000 euros, però el nou govern de CiU creu que amb aquesta quantitat no és possible fer una Móra Morisca de qualitat. Així, Piñol ha assenyalat que l’Ajuntament negociarà ara la possibilitat de traslladar algunes actuacions a la festa major d’estiu amb l’empresa que contracta la majoria dels espectacles, artesans i expositors. L’altra opció és ajornar el contracte de la Móra Morisca un any, per no haver de pagar una indemnització a la promotora.

Imatge: TGPForum

3 comentaris:

  1. Sembla que la polèmica de la Rahola amb els correbous de Campredó causa més interès que la clausura d'una festa cultural com la Móra morisca. Tampoc hi ha alcaldes estel·lars que surtin en escena ja que la cultura no dóna vots... Adéu festa tradicional... benvingudes altres activitats que no aportin res de cultural...

    ResponElimina
  2. Quan no hi han ganes no hi han ganes...la cultura sovint és la primera que pateix quan les coses van malament, així mos va...i si no surts a la tele avui en dia pos no existixes, podem provar a vore si la Rahola o la Belen Estaban la vol defensar i li fa una mica de propaganda

    ResponElimina
  3. Resulta que la supremeixen i l'Alcalde convergent es vol pujar el sou. Aixo es gravissim!!
    Es penos que encara molts dels politics es segueixen pujant els sous amb temps de crisi, despres s'extranyen quan la gent no va votar.Doncs es facil la resposta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta