21 de juliol del 2011

L'Ametlla de Mar i Interior ultimen l'acord per a la nova comissaria dels Mossos


Andreu Martí negocia amb Interior el calendari per construir la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a la població · 'L'Entrevista' amb l'alcalde de l'Ametlla de Mar s'emet aquest dijous a les 22.30 hores a Canal 21 Ebre ·

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, es reuneix aquest divendres amb el Departament d’Interior per intentar concretar el calendari de la nova comissaria que els Mossos d’Esquadra tindran en aquesta població del Baix Ebre. Fa uns mesos, el conseller Felip Puig es va comprometre a què l’Ametlla de Mar tindrà una comissaria de la policia catalana durant aquesta legislatura, però no va voler posar-hi una data. Aquest dijous, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde de la Cala ha confirmat que confia en la paraula del conseller d’Interior, i que en les properes setmanes hi haurà novetats sobre el projecte. Martí ha justificat la necessitat de la comissaria, que donarà cobertura a tot el nord del Baix Ebre. L’alcalde de l’Ametlla de Mar ha destacat que la població té 20.000 habitants en temporada turística, a més d’un tram d’autopista amb molt de trànsit i una estació de trens molt concorreguda.

En la mateixa entrevista, Andreu Martí també ha valorat molt positivament que la Generalitat haja decidit integrar aquest estiu les ambulàncies de l’Ametlla de Mar en el servei d’emergències mèdiques, en el marc de la reestructuració de l’atenció primària que ha aplicat el Departament de Salut. Ara fa cinc anys, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar va denunciar que la falta de col·laboració amb el Sistema d’Emergències Mèdiques va contribuir a la mort d’un jove de 15 anys amb un atac d’asma. Després de rebre l’avís per l’aturada cardiorespiratòria de la víctima, el SEM va ignorar que hi havia una ambulància municipal preparada per actuar a la població, mentre que la seua estava efectuant un servei fora de l’Ametlla de Mar. Segons l’alcalde, arribar a un acord amb el Departament de Salut ha estat llarg i complicat, però ha agraït la sensibilitat del nou director dels serveis territorials, Albert Gómez.

D’altra banda, Martí ha volgut destacar l’aposta per la qualitat que ha fet l’Ajuntament de l’Ametlla per donar suport als sectors de la pesca i del turisme. En aquest sentit, ha recordat l’assoliment de sis banderes blaves per a les platges del municipi, a més del distintiu ecologista de tres platges verges. L’alcalde també ha repassat el projecte de l’escola universitària de gastronomia del mar, que el consistori promou al costat de la URV, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de la Generalitat.

Finalment, l’alcalde de l’Ametlla de Mar ha afirmar que la població ha de caminar també cap a la qualitat en els serveis d’atenció a les persones. En aquest sentit, Martí ha posat l’exemple de la futura residència per a la gent gran, amb 120 places. A més, l’alcalde de la Cala també ha refermat l’aposta del govern municipal cap a la professionalització i la cooperació amb les altres administracions i amb els sectors socioeconòmics.


Imatge: Canal 21 Ebre

2 comentaris:

  1. Ei, Gustau, a la foto sembles molt serio i molt fosc - hauries de ficar camisa hawaiana per la temporada de l'estiu :)

    ResponElimina
  2. Te'n puc passar alguna Gustau.
    Només tens que obrir la boca....
    De tot gust, i bo.
    100% cotó.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta