31 d’agost del 2011

El festival Ebre Terra de Vent portarà a Tortosa la música de França, Senegal i Romania


El nou model de festes de la Cinta, que durarà cinc dies des de l'1 al 5 de setembre, ha obligat els organitzadors del festival Ebre Terra de Vent a concentrar enguany les actuacions musicals en tres dies, de l'1 al 3 de setembre. Fins ara, la programació de l'Ebre Terra de Vent coincidia amb el segon cap de setmana de la Cinta, però això enguany no ha estat possible. El festival coorganitzat per Acadèmic i l'Ajuntament de Tortosa omple els carrers de la ciutat amb cercaviles, concerts i espectacles itinerants, amb la participació de bandes, conjunts i formacions d’arreu del món. Per exemple, enguany destaca la presència de la banda musical femenina Wonder Brass Band, de França; de la música zíngara de Taraf Goulamas (Romania) i d'Aslup, un grup folkòric del Senegal. La programació del 9è festival Ebre Terra de Vent es completa amb la banda de dixieland Jazz Street Marching Band, la Banda Associació Musical Ciutat de Benicarló -actuarà a bord del llagut turístic Lo Sirgador, i també a la plaça de l'Absis de la catedral-, i la Cobla Mirantfont. Totes les actuacions del festival són gratuïtes.

A banda, des de l’1 de setembre i fins l’11 de setembre, al Cafè del Tupí, estarà oberta l’exposició que recull una selecció de les obres presentades al concurs fotogràfic del Festival Ebre Terra de Vent 2010. A més, es convocarà la sisena edició del concurs fotogràfic de la mostra. Les fotografies premiades optaran a ser la imatge de la pròxima edició del festival. L’Ebre Terra de Vent compta enguany amb un pressupost de 80.000 euros, un 20% menys que l’edició anterior.




Imatge Festival Ebre Terra de Vent

3 comentaris:

  1. Veure tocar als participants de l'Ebre Terra de Vent és tot un espectacle !!!

    Ja fa anys que és de lo millor que es fa a les Festes de la Cinta.

    Bones festes a totes i a tots !!!

    ResponElimina
  2. Pos sí, però ahir sentint parlar al Sr. Bel, vaig quedar distret. Va vindre a dir que l'Ebre Terra de Vent és un festival amb prou entitat pròpia per plantejar-se la seua cel·lebració fora de les festes majors. D'acord, però què quedaria d'actes de les festes ? . Fora de lo típical, les actuacions dels participants al Terra de vent, deuen representar el 50 % del programa, al menys dels actes durant el dia. Amb una lleugera repassada al programa n'hi ha prou per veure que, no amb cinc no, amb tres dies podria cabre tot. Sobre tot si, com sempre, per exemple una activitat com les passejades a cinc euros amb Lo Sirgador pel riu, no s'inclogues com un acte més de la festa. Home, si es vol donar-ho a conèixer, em sembla molt bé, però posant-ho al final allí on solent posar-se altres activitats, n'hi ha prou. També surt com un acte o activitat més dintre del programa " zona d'atraccions i casetes de fira" al passeig de les bicicletes.....Tot ompli.

    ResponElimina
  3. Este festival, estes actuacions, és del que tinc subratllat al programa. Este matí he gaudit uns minuts del Taraf Goulamas (Romania) i bé, m'agrada la seua música. I, sobre tot els seus ritmes animats.
    Estic expectant per la Wonder Brass Band.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta