31 d’agost del 2011

Els parcs eòlics faran pujar en un 30% el pressupost municipal de Caseres

L’Ajuntament incrementarà en més d’un 30% el pressupost municipal en el 2012, amb els diners dels dos parcs Mudèr I i II·

Els diners dels parcs eòlics incrementaran en més d’un 30% el pressupost municipal de l’Ajuntament de Caseres. A partir de l’any 2012, quan els trenta molins dels parcs eòlics de Mudèfer I i II hagen completat tot un cicle d’explotació, el consistori de Caseres ha calculat que la injecció econòmica que rebrà pot ser, com a mínim, d’entre 140.000 i 150.000 euros. Una xifra que representarà una quantitat molt important per a Caseres, ja que l’Ajuntament d’aquesta població de la Terra Alta té un pressupost de poc més de 400.000 euros. L’alcalde de Caseres, el convergent Josep Maria Peris, ha afirmat -en una entrevista a Canal 21 Ebre- que destinaran els diners dels parcs eòlics a millorar i ampliar els serveis que l’Ajuntament ofereix a la població.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Caseres s’ha declarat un defensor dels parcs eòlics com a solució per millorar el finançament dels ajuntaments menuts. A més, segons Peris, les centrals eòliques són un tipus d’instal·lacions que no contaminen, i menys agressives que altres projectes plantejats al territori.

Però al marge dels parcs eòlics, Caseres té altres projectes de futur, com ara la instal·lació d’un petit hotel rural a la zona de l’Hort Tancat. Segons l’alcalde, Josep Maria Peris, l’hotel tindrà una vintena d’habitacions, i podrà tirar endavant gràcies a la sensibilitat del nou govern català. Finalment, Peris ha repassat els projectes del mandat a Caseres. És el cas de la millora de carrers del poble, la neteja del riu Algars, i l’arranjament de camins rurals. A més, volen impulsar la construcció de la nova depuradora; la reparació de la bassa d’aigua del poble; i la instal·lació d’una torre de telecomunicacions per veure tots els canals de la TDT. Fins ara, a Caseres no reben tots els canals de Televisió de Catalunya, només TV3, i tampoc els tres canals de les Terres de l’Ebre. L’alcalde ha assenyalat que ja han demanat estos projectes pendents a l’actual govern de la Generalitat.

Imatge Canal 21 Ebre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta