31 d’agost del 2011

Polèmica entre la Sénia i Santa Bàrbara pel servei d'ambulància nocturna


Els ajustos que el Departament de Salut ha aplicat durant aquest estiu en l’atenció continuada i en els serveis d’emergències mèdiques d’arreu del país han començat a provocar les primeres friccions entre municipis, a les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21, l’alcalde de Santa Bàrbara, el convergent Jordi Boronat, ha volgut sortir al pas de la polèmica per la supressió de l’ambulància nocturna a la població de la Sénia, també a la comarca del Montsià. Segons Boronat, és totalment “fals” que Santa Bàrbara haja rebut l’ambulància que fins ara operava a les nits a la Sénia. Boronat ha advertit que l’alcaldessa de la Sénia corre el perill d’enfrontar els veïns dels dos municipis.

El passat 11 d’agost, en unes declaracions a Canal 21, l’alcaldessa de la Sénia, l’ecosocialista Marutxi Ballester, va lamentar la supressió del servei nocturn d’ambulància a la seua població. Segons Ballester, el Sistema d’Emergències Mèdiques a les Terres de l’Ebre havia adduït criteris tècnics per justificar que el servei d’ambulància nocturna de la Sénia quedés establert a Santa Bàrbara.

En la mateixa entrevista, que Canal 21 Ebre emetrà aquest dimecres a la nit, l’alcalde de Santa Bàrbara ha contestat que la seua població feia molt de temps que reivindicava l’ambulància, i que finalment va ser compromesa per l’anterior govern tripartit. Boronat ha recordat que l’ambulància va arribar a Santa Bàrbara després de les eleccions, però que aquesta mesura no té res a veure amb la supressió de l'ambulància de la Sénia. Finalment, Boronat ha afirmat que de moment Salut mantindrà els serveis del CAP de Santa Bàrbara i les emergències nocturnes, amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’atenció mèdica als pobles de l’interior del Montsià.

Imatge Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta