14 d’octubre del 2011

Han de fer les Terres de l'Ebre una aposta definitiva pel turisme per sortir de la crisi?

Dades bones i dolentes per al turisme de les Terres de l’Ebre. Entre el gener i el setembre d’enguany, les pernoctacions en els hotels del territori s’ha reduït en un 11 per cent. En canvi, la bona notícia és que les estades en càmpings del territori ha pujat un espectacular 17 per cent. Per tot plegat, el temps d’estada d’un turista a les Terres de l’Ebre és d’una mitjana de 3,3 dies. El patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona va fer ahir el seu balanç de la temporada a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, que han registrat més de 16 milions de pernoctacions des del gener, amb gairebé quatre milions i mig de visitants. De fet, les pernoctacions han crescut un 2,8 per cent respecte de l’any passat, un increment que demostra l’empenta del sector del turisme a l’hora de sortir de la crisi. D’altra banda, el patronat de Turisme de la Diputació no va amagar ahir la seua inquietud pel comportament a la baixa del mercat britànic. En canvi, la cara positiva de la moneda és el turisme rus, que ja representa un 15 per cent de les pernoctacions a la Costa Daurada. En el cas de les Terres de l’Ebre, poblacions com l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita s’han fixat l’objectiu d’atraure també el turisme rus, molt valorat pels operadors a causa del seu alt valor adquisitiu.


Aquesta és la PREGUNTA DEL DIA d'avui al programa Primera Columna:  












 Imatge Canal 21 Ebre

1 comentari:

  1. El turisme és una de les indústries més importants que hi ha, si més no la més important, per fer que l'economia d'un àmbit geogràfic o d'un estat sigui forta, pel pes econòmic que el turistes deixen, ja sigui en hotels, negocis i d'altres factors econòmics d'un lloc determinat. Hi estic plenament d'acord en desenvolupar el turisme a les Terres de l'Ebre...sempre que empenti d'altres indústries i no acabi sent turisme de "borratxera" i "low cost", com certes ciutats de la Costa Brava que tots coneixem per les notícies i estengui la cultura d'aquestes terres quan més lluny millor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta