3 de gener del 2012

Flix destinarà 180.000 euros a reparar el pas de barca



La reparació del pas de barca de Flix, que es va enfonsar aquest dilluns per una fuita d’aigua en un dels dos llaguts, costarà a l’Ajuntament riberenc uns 180.000 euros. El consistori ja feia mesos que tenia prevista la seua rehabilitació, i és per això que al novembre va aprovar la sol·licitud d’un ajut de fins a 300.000 euros del programa Leader, per poder fer-hi una intervenció més ambiciosa que la que ara es farà. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de la població, Marc Mur, durant el seu pas per l’informatiu matinal Primera Columna. En aquest sentit, Mur ha assenyalat que feia temps que l’embarcació presentava problemes en els llaguts, fins al punt que va ser necessari instal·lar dues bombes per anar drenant l’aigua. Però l’alcalde de Flix ha detallat que el llagut conegut com Mare de Déu de l’Assumpció es va omplir completament d’aigua durant la matinada de dilluns, i que això va provocar que quedés submergit, tot posant en perill l’estabilitat i la seguretat de tota la plataforma. Segons Mur, la reparació serà complexa i ara el pas de barca de Flix podria estar fora de servei uns sis mesos.

En la mateixa entrevista, l’alcalde de Flix ha repassat alguns dels projectes més interessants que l’Ajuntament té previstos per aquest mandat. Mur ha destacat la construcció d’un tanatori, la segona fase del projecte renovació de l’enllumenat públic i la diversificació econòmica amb la creació d’ocupació. Tanmateix, la prioritat del consistori serà la posada en marxa del projecte de rehabilitació de l’antiga Colònia de la Fàbrica i Comellarets-les Casetes. Un projecte global que superarà els 3,5 milions d’euros, que es finançaran en un 75% a través de la llei de Barris de la Generalitat i en un 25% gràcies a l’aportació de l’empresa Ercros.

Finalment, Mur ha afirmat que el govern municipal del PSC i d’Esquerra ja té pràcticament enllestit el pressupost municipal per al 2012. L’Ajuntament de Flix hi porta treballant des del passat mes de novembre, però a l’hora de concretar les xifres està pendent de les directrius i les aportacions de la Generalitat i del govern de l’Estat. En tot cas, es podria aprovar a finals del mes de gener.

1 comentari:

  1. 30 milions de peles?
    Jo flipo!
    Que la faran d'or?
    O algú es farà d'or?
    Ah, si! Que no passen ITV. Vaja!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta