21 de febrer del 2012

Alerta veïnal a Tortosa per la possible instal·lació d'un crematori de difunts a Ferreries Nord

Preocupació màxima al barri tortosí de Ferreries perquè l’empresa Tanatorios y Servicios SA, titular del tanatori del carrer del Comerç, impulsa l’ampliació de les seues instal·lacions amb la posada en funcionament d’un servei d’incineració de difunts. És a dir, a pocs metres d’habitatges, d’un centre comercial i d’un centre escolar, l’escola Cinta Curto. L’Ajuntament no veu bé el projecte però no ha tingut més remei que començar a tramitar l’expedient, el qual preveu un canvi substancial en l’activitat del tanatori perquè el projecte suposa la col·locació d’un forn per a incineracions. Els veïns del sector de Ferreries Nord ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament i amb l’Associació de Veïns de Ferreries-Sant Vicent. A banda, el tema també es va tractar en la reunió d'ahir dilluns al vespre, de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa.

La intenció dels veïns de la zona de Ferreries Nord és estudiar a fons la legislació sobre el tema per presentar al·legacions per evitar que el tanatori pose en funcionament el nou servei de crematori. En aquest sentit, cal recordar que, ara fa tres anys, l’Ajuntament de Tortosa pretenia construir un tanatori municipal amb crematori al costat del cementiri de Sant Llàtzer, però el projecte es va retardar a causa de les pressions de l’associació de veïns del camí de Sant Jordi, i també perquè la previsió del govern municipal era vincular la gestió del nou servei a la del tanatori municipal de Jesús, afectat per un litigi. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha explicat per a Canal 21 Ebre quina és la posició de l’Ajuntament sobre aquesta qüestió.



Imatge Street View de Google Maps

3 comentaris:

  1. A veure si de tant cremar morts encara ofeguen algun viu pel camí amb el fum?

    ResponElimina
  2. SRA PESTETA le acompaño en el sentimiento

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta