27 de juny del 2012

Galiana (ICV): ‘A CiU, la majoria absoluta de Tortosa li ha fet més mal que bé’



La nova regidora d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Cinta Galiana, ha afirmat aquest dimecres que a Tortosa fan falta més polítiques de reactivació econòmica, i ha reiterat que al seu grup estan oberts a col·laborar amb el govern de Ferran Bel. Amb tot, Galiana ha remarcat que a CiU “li ha fet més mal que bé” la seua majoria absoluta, ja que fins ara no han volgut escoltar les aportacions en positiu de la resta de grups municipals. Per això, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Galiana ha assenyalat que té la impressió que la ciutadania de Tortosa està decebuda, i ha afirmat que està convençuda que serà possible assolir l’alcaldia d’aquí a tres anys, a partir de la unitat de les esquerres.

Això sí, Galiana ha volgut reivindicar el paper d’Iniciativa com a pal de paller d’una possible unitat dels partits d’esquerres, de cara a les eleccions municipals del 2015. A banda, la regidora d’Iniciativa-Entesa per Tortosa ha criticat que l’alcalde i dos dels membres més importants del govern municipal de CiU es passen bona part de la setmana fora de la ciutat. Segons Galiana, Tortosa està “abandonada”, i l’Ajuntament completament “aturat”, tot i que continuen creixent la desocupació i els índexs de pobresa. La regidora ecosocialista també ha lamentat que no es pose fil a l’agulla en la redacció del pla estratègic.

En la mateixa entrevista, Galiana ha confirmat que cedirà un 30% de la seua retribució com a regidora a entitats socials i benèfiques del municipi, com també va fer fa uns mesos el nou portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan. Galiana, que divendres passat va prendre possessió de l’acta de regidor que havia deixat lliure l’anterior portaveu, Jaume Forcadell, ha afirmat que també cedirà el 30% del sou, ja que és "la manera de donar exemple d’una altra manera de política". En la mateixa línia, Galiana ha denunciat que hi ha alguns càrrecs polítics que cobren massa.

Finalment, Galiana ha reclamant el redimensionament del projecte de les noves piscines de Tortosa. Un projecte en què, segons ha dit la nova regidora, el govern de CiU “ha punxat”.

2 comentaris:

  1. Jo crec que lo que li ha fet mal a Bel i companyia ha estat que Mas sigue president. Un dia que parlàvem de política en uns amics, vaig comentar que si Mas era president, Bel ho tindrà fotut. Per desgràcia és així, en raó o no. Jo crec que Bel hauria de plegar com Guardiola, perquè esta clar que s'ha buidat.

    ResponElimina
  2. Això del Pal de paller, la veritat és que acabarà fent gràcia. Un pot postular-se per al que més l'interessi o creu que li convé, però la realitat és la que és. ICV, si vol governar amb l'ideari d'esquerres, sense el PSC mai ( o al menys en els pròxims anys ) podrà governar. El PSC, sense ICV, sí, pot fer-ho sol ( difícil ), només amb la mateixa Iniciativa o amb ERC. Llavors això del "pal de paller" queda molt bonic ( la primera vegada ja es va dir a nivell català a les eleccions del 20N ), però poc realista, al menys de moment i amb resultats d'uns i altres al davant. En un determinat moment, a Tortosa, Iniciativa ja ho va ser, o va exercir com a tal, però, per què ? perquè és donaven les condicions objectives perquè fos així. Ni més ni menys.
    Tampoc trobo molt encertat acusar CIU de prepotent ( amb raó ) i, en este aspecte, actuar si fa o no fa.
    Pel demés, tota la simpatia i desig d'encert a la nova regidora. A més, coincideixo amb el 90 % del que ha dit.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta