27 de juny del 2012

L'operatiu policial al nucli antic de Tortosa deté 49 persones en quatre mesos

L'operatiu conjunt que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han fet durant gairebé quatre mesos al nucli antic de Tortosa ha permès identificar prop d'un miler de persones, fer-hi 49 detencions, i aixecar un centenar d'actes, 70 de les quals per incompliment de l'ordenança de civisme. Les detencions s'han fet sobretot per tràfic de drogues, robatori en força, i furt. També s'han tapiat 22 habitatges i s'han controlat 140 vehicles. Després de tres mesos d'acció intensiva, l'operatiu continuarà en fase de manteniment, actuant sobretot en problemàtiques concretes que s'han detectat en els darrers mesos. L'operatiu es coneixia amb el nom de TOR, i va començar a finals de febrer amb l'objectiu de millorar la percepció de seguretat del barri.

La fase intensiva del dispositiu, iniciat el 20 de febrer, va acabar el passat 31 de maig. Fins aquella data, segons el balanç presentat aquest dimecres, s'han identificat 997 persones, s'han fet 49 detencions, s'han obert 21 investigacions policials, s'han posat 100 denúncies, i fet 106 reunions amb veïns, comerciants i entitats del nucli antic. Un cop acabat el "pla de xoc", la Policia Local i els Mossos d'Esquadra mantindran ara una actuació de manteniment al barri per atacar directament les problemàtiques i conflictes detectats. Prova d'això és que la setmana passada es va fer una actuació contra el tràfic de drogues al barri de Santa Clara, amb cinc detinguts més. En total, fins a data d'avui, les detencions emmarcades en el dispositiu policial conjunt ha estat de 56. Sobre la tipologia dels detinguts, la policia ha explicat que no hi ha un perfil clar i que hi ha veïns del municipi, de poblacions pròximes, però també estrangers residents al país, així com immigrants en situació irregular.

Tant des dels Mossos com des de la Policia Local s'ha volgut deixar clar que el dispositiu no s'abandona, tot i que sí que es disminuirà la freqüència de patrullatge, que ara era continua durant quatre hores al dia. "Això no ho podem mantenir pel cost de recursos humans que representa, però sí que continuarem fent patrullatges i sobretot actuacions en punts que sabem que és necessària la intervenció policial per resoldre problemes de convivència", ha afegit l'inspector cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la tasca dels agents que han participat en aquest dispositiu específic pel nucli antic, i que ha permès atacar problemes, essencialment, de convivència existents al barri. Amb tot, Bel ha reconegut que les actuacions urbanístiques al barri han fet disminuir les problemàtiques. "No té res a veure el que teníem fa tres anys al carrer de la Rosa al que hi ha ara. On tenim problemes ara? Al carrer Montcada, perquè encara no s'ha pogut actuar", ha manifestat Bel.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta