27 de juny del 2012

[Tribuna] 'Una mourinhada', article de Josep Monclús

Suposo que a tothom li va semblar i li sembla una malifeta que Mourinho, entrenador del Madrid, li poses el dit a l’ull a l’entrenador del Barcelona.

Aviat, amb el Decret de Nova Planta instaurat pels Borbons, farà tres-cents anys que Espanya posa el dit a l’ull dels catalans; la darrera, aquesta setmana. Ahir mateix, el Tribunal Supremo va dictar una nova sentència que qüestiona el model lingüístic vigent a Catalunya i obliga a introduir el castellà a l’escola com a llengua vehicular entre els 3 i els 6 anys.

L’entrenador del Barça es va rebotar i va intentar clavar-li un mastegot a Mourinho. No sé pas si ho va aconseguir, però deuria ser una forma instintiva de reaccionar contra una agressió. I aquí, com reaccionem a les constants agressions d’Espanya? A l’espoli fiscal, a l’espoli de la llengua, a l’espoli de l’Ebre... Em sembla que ni reaccionem. No ha de ser una reacció violenta, però sí que hem de dir prou d’una vegada i cal que passem ràpidament als fets que ens porten a deixar de ser colònia. El Govern de Catalunya haurà d’agafar el bou per les banyes i dir prou: darrere hi tindrà tot un poble.

Josep F. Monclús i Benet 
és regidor d’ERC de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta