28 de juny del 2012

Deltebre Dansa creix amb més espectacles gratuïts i 150 ballarins internacionals

El festival internacional Deltebre Dansa continua creixent, tot i la crisi. Enguany, dels 500 que s’hi van presentar, un total de 150 els ballarins de 35 països d'arreu del món participaran en la nova edicio del festival, el qual oferirà un total de 24 espectacles oberts al públic i gratuïts. El regidor de Cultura de Deltebre, Joan Alginet, i el coreògraf tortosí Roberto Olivan, organitzador del festival, van presentar ahir dimecres la programació del Deltebre Dansa, que vol anar més enllà de la cultura i convertirt-se en un focus de dinamització turística i econòmica per al territori.

Alginet ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de Deltebre per seguir donant suport al fetival, "la iniciativa cultural més important que té cabuda al municipi". Per la seua banda, Olivan ha explicat com el projecte parteix d’una idea que va començar a treballar fa set anys, i que s’ha convertit en una realitat que ha anat evolucionant. De fet, a més dels tallers per a ballarins professionals, el festival Deltebre Dans inclou espectacles diaris i cursos d’iniciació per a totes les edats, que són oberts a tota la població i totalment gratuïts. L’acte inaugural serà el proper dilluns, 2 de juliol, a les 22.00 hores a l’Enclave Espai de Creació.

Tot i la crisi, Deltebre Dansa manté la seua aposta incrementat fins els 150.000 euros el seu pressupost, procedent principalment de les aportacions dels 150 alumnes participants, que paguen enguany 700 euros per la seua estada -100 euros més que l'any passat-. El consistori també ha posat, en aquesta mateixa línia, el seu gra de sorra incrementant dels 6.000 als 7.000 euros la seua aportació. Segons Olivan, aquest encariment permetrà a l'organització oferir més cursos gratuïts i programar un total de 24 espectacles -oberts al públic sense cap tipus de cost- durant les dues setmanes que s'allargarà el certamen. Entre les propostes que s'hi presentaran, ha destacat la presència de companyies com Israel Galvan, "el Paco de Lucía de la dansa contemporània, afegint al punt de flamenc el caràcter contemporani que el fa únic". La companyia Slovaks, David Zambrano -"un mite de la dansa contemporània que està per tercer any consecutiu a Deltebre"-, l'espectacle de circ d'Un Loup per l'Homme -amb components francesos, belgues i catalans que només utilitzen el cos per expressar-se-, o el concert dels islandesos Lazyblood -amb components que han col·laborat amb la cantant Björk-. Paral·lelament, Olivan ha explicat que l'estada es clourà el dia 14 amb una mostra final de treballs de creació en forma d'un curtmetratge protagonitzat per gent de Deltebre i que dirigirà Roberto Magro.

Els habitants de la població i del territori en general podran participar també de forma gratuïta en els cursos de dansa contemporània que s'organitzaran als matins, cursos de circ per la tarda a l'Espai Enclave, la Dansa en Família o l'anomenat Senior Theatre que vol posar de relleu les potencialitats i l'experiència de la gent gran.

D'altra banda, Alginet va lamentar que la resta d'administracions del territori no s'hagin implicat en donar suport al festival, però va subratllar la seua voluntat de fer entendre a la ciutadania què representa Deltebre Dansa, com una "prioritat i necessitat" tant a nivell cultural com econòmica -en l'àmbit turístic-, dos àmbits que han de caminar plegats. "És una oportunitat. Hem de demostrar que som gent oberta i aprofitar que en uns dies serem referència o ens passaran els trens de llarg", ha sentenciat el regidor de Cultura.

Imatge Ajuntament de Deltebre
Via Canal 21 Ebre i ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta