28 de juny del 2012

La PDE sosté que el Xerta-Sénia és perillós i repta el govern i els regants a posar en marxa la primera fase

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha reptat el govern català i els regants a posar en marxa la primera fase del canal Xerta-Sénia, ja acabada, per comprovar si la infraestructura és "necessària" al territori. Els antitransvasaments mantenen el seu posicionament contrari a aquest canal perquè, segons asseguren, no és un regadiu sinó una infraestructura per transportar aigua. "És una obra molt imprudent i perillosa que va cap al País Valencià d'on sempre ens reclamen l'aigua", ha manifestat el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello. La Plataforma ha alertat, a més, que la concessió del canal a una UTE vol dir perdre el control de l'aigua per, com a mínim, 30 anys.

 La PDE ha volgut valorar així les xifres que costarà el regadiu, segons va informar la comunitats de regants del canal el passat 11 de juny en una assemblea general. Els preus anunciats van ser de 2.580 euros per hectàrea i 0,092 euros per metre cúbic. "No veiem cap indicador que el regadiu sigui necessari pel territori", ha afegit Panisello, que ha recordat que la majoria de pagesos de l'àrea del Baix Ebre i Montsià ja disposen de pous per regar els seus camps i finques. "Estem d'acord en què es regui al Baix Ebre i al Montsià, però que es faci com s'ha fet a la Terra Alta, amb captació d'aigua entubada i sense fer cap canal", ha manifestat. Panisello ha reiterat la sospita que el canal serveixi per fer un "transvasament encobert" al País Valencià, igual que el canal Segarra-Garrigues "acabarà portant aigua a Barcelona d'aquí a dos anys". D'altra banda, la Plataforma també ha alertat del fet que la concessió per acabar el canal de regadiu es faci a una UTE per trenta anys, com es va fer amb les autopistes. "Aquestes empreses seran propietàries de l'aigua com a mínim durant trenta anys, i si no recuperen la inversió es buscaran fórmules alternatives com vendre l'aigua a l'altra banda del Sénia", ha manifestat la també portaveu de la PDE, Susanna Abella.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta