26 de juny del 2012

Enric Roig, obert a ser l’alcaldable del PSC de Tortosa



El nou regidor del PSC de Tortosa, Enric Roig, ha afirmat aquest dimarts que li agradaria poder ser alcalde del municipi a partir de les eleccions del 2015. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Roig no ha dubtat en reconèixer que està totalment obert a liderar el nou projecte del PSC de Tortosa, amb el repte d’assolir la formació d’un govern progressista i d’esquerres a l’Ajuntament. Però ha afegit que abans caldrà veure com es desenvolupa el debat intern al partit, i com s’organitzen les eleccions primàries que celebrarà el PSC de Tortosa per elegir el seu alcaldable per d’aquí a tres anys. Roig també ha assenyalat que ningú li ha demanat encara que es presente a les primàries, però sí ha reconegut que hi ha especulacions.

D’altra banda, Roig ha afegit que de moment no veu necessari introduir canvis en el grup municipal del PSC, i que els socialistes tortosins no tenen previst substituir Antoni Sabaté com a portaveu. De fet, Roig ha volgut remarcar que ell mateix encara no s’ha fet la pregunta de si vol encapçalar la candidatura del PSC tortosí. A més, ha afirmat que la seua prioritat com a secretari d’organització és preparar la celebració d’unes primàries obertes al conjunt de la ciutadania i amb la màxima participació possible de militants i simpatitzants del PSC. Però el nou regidor socialista sí que ha admès que hi ha possibilitats que acabe presentant la seua candidatura en les primàries dels socialistes tortosins.

D’altra banda, sobre la possibilitat d’un acord amb els altres grups d’esquerres de l’Ajuntament, Roig ha reconegut que serà molt complicat tancar qualsevol entesa amb Iniciativa i amb Esquerra abans de les eleccions. En qualsevol cas, ha afirmat que les opcions del PSC per governar Tortosa passen per la formació d’un pacte amb els altres grups d’esquerres. De fet, Roig ha reiterat que Tortosa ha de tornar a tenir un altre govern progressista.

Finalment, Roig s’ha mostrat crític amb la pèrdua de perspectiva turística de la Festa del Renaixement, que ell mateix va dirigir durant els primers anys. A banda, el regidor del PSC ha afirmat que el govern de Ferran Bel no està administrant amb generositat la majoria absoluta de CiU, amb 12 regidors. Una majoria absoluta que Roig ha qualificat d’aclaparadora. Segons el nou regidor del PSC, el govern de Bel es pensa que té la vareta màgica, però li falta voluntat de consens amb l’oposició en aquests moments de crisi econòmica.

12 comentaris:

  1. Jo crec que podria ser un bon alcalde, si el temps des de que vaig poder vore com treballa, no l'ha canviat.

    ResponElimina
  2. Molts de dubtes, Ignorant, se'l veu força nerviós.
    "Eurovegas no, però si..."
    "Hem de ser conscients de pagar la renda com els escandinaus...." Collons! Quin remei! Ja la paguem, i cada mes d'avançada. I després que facin lo ridícul, per dir algo, amb els pressuposts!
    De totes maneres... no veig que hi hagi gaire moviment de canvi i l'immobilisme sembla el tòpic més sovintejat.
    Lo discurs, nerviós i poc assertiu, no l'afavoreix gaire. Dale Carnegie d'oratoria, of course! Que respire de quant en quant, al menys.
    Fins que Bel es canse que, vist lo vist, va per a que ens surte l'estàtua de bades, poca novetat. Ciutat!
    Pregunta: Que te lo butacot d'alcalde de Tortosa que és tan apegalós?
    I com a corol·lari Te un virus que modifica l'ADN del que hi seu? El fa immutable?

    ResponElimina
  3. Jo el recordo de l'objecció. Sempre patia molt per fer les coses bé i me va parèixer molt bona persona. De fet, alguna putada li vaig fer, ja que en aquella època, jo era un peça. Si no és de primer, crec que pot fer un bon paper a un partit que uns altres l'han deteriorat.

    ResponElimina
  4. Crec que això d'arribar al grup municipal i començar a pegar colzades no és gens bonic. Amb els temps que corren i el currículum que va assolir a l'IDECE més li valdria no postular-se i deixar pas d'una vegada a la renovació del partit. Que torni a refundar ciutadans pel canvi.

    ResponElimina
  5. sneijder, tinc curiositat, per on passa la renovació ?, Per tu, per algú/na que encara ha de néixer, per algú/na que porta tres setmanes al PSC, per on ? Explicau als àvids lector de La Marfanta.

    Quant a Pauper, comences a semblar un aprenentet de Troll, reconeixeu. Que dieu, que m'hi oposo. Francament, del tema d'auto-ajuda, com apuntes, no ho sé, ara, sobre llenguatge no verbal no sé si n'entens molt. Pots dir 100 coses que no t'agraden del que ha dit Roig, fins i tot de com ho ha dit, ara, que estava nerviós ?
    Respecte a l'Eurovegas, res extraordinari. Hi ha gent a tots els partits ( o gairebé ) en posicions contradictòries. Segur que amb un percentatge d'atur del 5 % hi hauria més unanimitat. No sé tu, però jo, si em posessin ara mateix els documents definitius per firmar la instal·lació, no sabria que fer.

    Tot amb carinyo, però.

    ResponElimina
  6. Nomes donava advertències del que li manca Jotabé.
    Si Ignorant diu que es bona persona, per a mi te molts de punts humans, però, la política és inhumana.
    El candidat quasi sempre ha de muntar-se una màscara pública que desfigura la persona que és. Com diríem amb indi d'America "li roba l'ànima".
    Per això solen triomfar els que tenen ja l'ànima venuda a qualsevol cantonada. "This is América".
    No em negaràs Jotabé que aquesta aparició pública sigue la novetat política de la temporada.
    Ni que els comentaris que he fet siguen mers suggerències de coses a millorar. Respirar és molt important, ja saps.
    O ha de copiar el vertigen verbal de l'anterior candidat?? No si us plau. "Piano, piano, si va lontano".
    De bon rotllet Jotabé, això sempre. En tot cas puc semblar troll a ments circumscrites, ja que em veuen lleig al no pensar com ells. ;-)
    No pots imaginar com m'agradaria veure unes eleccions amb candidats plens d'argumentaris intel·ligents i no amb relicaris pretèrits.
    No m'importaria votar-ne a un.

    ResponElimina
  7. Jotabé, per a ser ben assertiu:
    Eurovegas, no gràcies!
    Jo si ho tinc clar això. ;-)
    I raons per a un testament... no és cap ideal de vida.

    ResponElimina
  8. Jo he parlat de les referencies que tinc de fa 14 anys. Ha plogut molt, el meu canvi per a be, ha estat notable. I ell no se. Espero que no per a mal, ja que es politic i aixo seria normal.

    ResponElimina
  9. Des de la contratribuna, Enric. Primer t'hauràs d'aclarir entre el sí però no ho he pensat i el m'ho he pensat i hi estic disposat...

    Mentre t'aclareixes, deixa de parlar de front d'esquerres a l'Ajuntament. Treballeu a casa vostra per la ciutat i feu-la gran. Mentre nosaltres seguim treballant a casa nostra en defensa de la ciutat.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Crec sincerament que parlar d'un pacte ( no va dir front ) d'esquerres per recuperar l'alcaldia de Tortosa per part d'un membre del grup majoritari de l'esquerra a l'ajuntament, ilegítim no ho és, i com opinió, perfectament respectable i gens estranbòtica ni estranya.
    He de dir, Emili, que no t'he sentit quan, des de l'altre grup d'esquerres s'han postulat com Pal de paller, i et recordo que teniu els mateixos regidors que ells.
    Per altra part, asseguraria haver sentit als vostres regidor i regidora, manifestar-se en termes pareguts. Al cap i a la fi, Roig, només està mostrant un desig. Fins i tot hi haurà que dirà que es tracta de fer de la necessitat virtut.
    Tu mateix has parlat de subtilesa a un altre comentari a La Marfanta. Molt bé, que no falti.

    ResponElimina
  12. Jotabe. Les eleccions municipals van ser fa un any i poquet més i en queden gairebé tres per a les properes. Per això em sembla agosarat començar a parlar de "govern progressista".

    Problemes a la ciutat n'hi ha a patades. Posar fil a l'agulla és el que cal i no fer "política ficció".

    La seva opinió respectable, és clar. Igual que la meva.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta