28 de juny del 2012

Rasquera convida el conseller d'Interior a fer el pregó de la seua festa major

El conseller d'Interior, Felip Puig, és el membre del govern català que més dur ha estat a l'hora de criticar el projecte de la plantació de marihuana de Rasquera, però ha estat convidat per l'alcalde de la població, Bernat Pellisa, a pronunciar el pregó de la festa major. El motiu, la bona entesa que es va produir entre Puig i l'alcalde de Rasquera durant els dies de l'incendi que va afectar més de 3.000 hectàrees de la serra de Cardó, el mes de maig passat. L'alcalde ha recordat que el conseller d'Interior "va estar al peu canó" des de la seua arribada al poble, el matí del 16 de maig, "després de la nit més difícil" de la seua vida. Entre tots dos, apunta Pellisa, es va crear llavors un ambient de "molt suport", "transparència" i una "lleialtat institucional brutal". "Fa setmanes que estàvem a la grenya [Puig va arribar a dir que enviaria els Mossos d'Esquadra a Rasquera si començaven a plantar marihuana] però ens n'havíem de sortir junts. Va donar suport i va oferir transparència. Em va tenir molt en compte en la presa de decisions", constata Pellisa. I fa poques setmanes, un cop passat l'incendi, Pellisa es va reunir amb Puig a Barcelona en una "trobada informal". "Vam parlar de tres coses: no volem que sigui una guerra, de convertir-ho en una oportunitat per parlar i fer les coses ben fetes -referint-se al projecte de plantació de cànnabis-", relata. Va ser llavors quan l'equip de govern va decidir cursar formalment la invitació. "És també el personatge de l'any a Rasquera, amb tot el que ha passat", ha ironitzat l'alcalde.

Així, l'Ajuntament de Rasquera ha convidat formalment el conseller d'Interior perquè siga el pregoner de les festes majors de Sant Domingo, el proper 3 d'agost. Fonts del Departament d'Interior han confirmat a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que treballen per "quadrar l'agenda" de Puig de cara aquestes dates, perquè el conseller puga assistir a l'acte. Per la seua banda, Pellisa ha reclamat una política forestal i més recursos per a la gestió dels boscos a Catalunya.

5 comentaris:

  1. Uiiiiiiiiiiiiiiiiiiii "raro, rao raro"

    ResponElimina
  2. Que va dir el "Cardenal Cisneros"?

    ResponElimina
  3. Bé, jo ho deia per papuchi:

    http://www.youtube.com/watch?v=5sqI26mGZwM&noredirect=1

    ResponElimina
  4. Ara t'he agafat "punyetero", ho deies pel conyac.

    ResponElimina
  5. ..."Aquests son els meus poders"...
    Deia davant la noblesa castellana quan va assolir la regència del regne en morir el rei Ferran d'Aragó. Tot ensenyant-los-hi les tropes formades al pati.
    Més o menys.
    Mai he gastat conyac, ni brandi, i la primera noticia del "papuchi" este.
    ;-) Au, que ja ho sabies punyetero!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta