28 de juny del 2012

Tortosa programa una Nit de la Cultura al Nucli Antic i una jornada de portes obertes a locals buits


L’Ajuntament de Tortosa i l’Associació de Comerciants del Nucli Antic, dins del actes programats durant aquest mes de juny al barri, han organitzat per aquest dissabte, 30 de juny, dues propostes per promocionar i dinamitzar el comerç i la cultura al nucli històric. Durant el matí, des de les 10:00 i fins a les 14:00 hores del migdia, es farà la I Jornada de Portes Obertes de Locals Comercials, en la qual els propietaris d’una quinzena de locals els posaran a disposició de l’Ajuntament, perquè els emprenedors i les empreses interessades puguen visitar-los. Sota el lema “Vols muntar un negoci? Et donem la clau!” l’Ajuntament pretén posar en contacte de la forma més fàcil i ràpida els propietaris dels locals i els empresaris interessats, amb l'objectiu d'afavorir l’obertura de noves activitats que dinamitzen el barri. Aquesta campanya inclou la identificació dels locals i la creació d’una base de dades a la pàgina web www.tortosa.cat, on es poden ja trobar alguns dels locals que estaran oberts durant la jornada. Es tracta del lloc Borsa de locals comercials al nucli antic.

Per altra banda, des de les 20:00 hores i fins les 00:00 hores tindrà lloc la celebració de la Nit de la Cultura al Nucli Antic, una proposta amb una sèrie d'activitats culturals a l'entorn del patrimoni, la cultura, l’art i el turisme. El públic podrà trobar oberts espais artístics com el Taller de Cinta Dalmau, la sala d’exposicions del Palau Oliver de Boteller, així com exposicions de pintura al Centre Cultural Amics dels Castells i a la cafegeria L’Estudi. També hi trobarà espais fotogràfics a la sala d’exposicions del Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, dels Reials Col·legis, i espais patrimonials amb edificis visitables com els Centre d’Interpretació del Renaixement, els Reials Col·legis o el Palau Oliver de Boteller. I amb horari establert, a les 20:00 hores, s'iniciarà una visita guiada que s'ha anomenat “Ruta literària de Cristòfol Despuig” a càrrec de Xell Aixarch, membre de l'equip de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa, en la qual, i a través d'un fil argumental, es visiten diferents espais del nucli antic. Per prendre part en aquesta ruta literària, cal fer la pertinent inscripció al telèfon 977 445 566, o bé a l'adreça de correu electrònic bmd@tortosa.cat. A més, a les 23:00 hores, a la plaça de l’Olivera, tindrà lloc una actuació musical en directe. Tot això, conjuntament amb la col·laboració de diferents bars i restaurants de la zona que prepararan, especialment per aquesta nit, “Les picadetes i les tapes més especials per la Nit de la Cultura”. Aquesta jornada disposarà també d'un punt d'informació que estarà situat a les oficines del PINCAT, al número 17 del carrer de la Rosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta