28 de juny del 2012

Monclús rebutja el transvasament des del Segre: 'Ara l’Ebre ja baixa degollat’





Les primers reaccions des de les Terres de l’Ebre a l’oferiment d’un transvasament d’aigua a Barcelona des del Segre no s’han fet esperar. El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Tortosa, Josep Felip Monclús, ha aprofitat aquest dijous el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per assenyalar que el territori hauria d’estar alerta davant d’aquesta nova amenaça. A més, ha afegit que per evitar qualsevol intent de transvasament és important que d’una vegada per totes es fixe un cabal ambiental òptim per al tram final del riu. Segons Monclús, ara mateix l’Ebre baixa “degollat” i les algues aviat arribaran de banda a banda del riu.

Monclús ha reiterat que el cabal ecològic s’ha de fixar amb criteris científics i no polítics. Però el portaveu d’Esquerra ha afirmat que davant d’aquest oferiment d’aigua per part del president de la Diputació de Lleida cal una resposta contundent per part de l’alcalde de Tortosa i del delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. Segons Monclús, tant Ferran Bel com Xavier Pallarès "haurien de pujar al campanar del Roser" i proclamar que l'aigua del riu no es toca. En concret, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha proposat una interconnexió de xarxes entre els rius de Ponent -que formen part de la conca hidrogràfica de l'Ebre- i el sistema Ter-Llobregat, per garantir el subministrament d'aigua potable de l'àrea metropolitana en moments de crisi de sequera. A canvi, Reñé reclama que es garantisca l'aigua per als usos agrícoles i una sèrie de compensacions, com ajudes als pagesos del nou canal Segarra-Garrigues i un pla de reindustrialització de les comarques de Lleida.

D'altra banda, Monclús ha fet un balanç molt negatiu del primer any del mandat de Convergència i Unió amb majoria absoluta a l’Ajuntament de Tortosa. El portaveu d’Esquerra ha criticat la falta de lideratge de Ferran Bel davant de les retallades que arriben des de Barcelona en qüestions com el nou hospital regional o la vegueria. A més, ha carregat contra el govern municipal per l’aturada de les obres de l’edifici de les delegacions i també pel fre a la construcció del nou complex d’aigües. Segons Monclús, Tortosa i molt especialment el Club de Natació necessiten unes piscines, però fa tres anys que la ciutat no té piscina d’estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta