15 d’octubre del 2012

Comunicat de Canal 21 Ebre sobre la polèmica del 'Petits Artistes' sobre la independència


En relació a la manipulació mediàtica que s’ha fet del darrer programa Petits Artistes en què es preguntava a xiquets com veuen el debat sobre la independència Canal 21 Ebre vol manifestar el següent:

1. Lamentar i denunciar la manipulació mediàtica que s’ha realitzat des de diversos mitjans escrits i televisions d’àmbit estatal, i també per part de diferents portals web, d’un programa d’entreteniment de caràcter local i comarcal que només vol transmetre la visió dels xiquetes i xiquetes de Catalunya sobre temes d’actualitat.

2. El programa Petits Artistes mai ha tingut cap intencionalitat política. Simplement vol fer un retrat de l’actualitat des d’un visió periodística i sociològica.

3. Deixar clar que el programa Petits Artistes en què es pregunta a alumnes de 10 anys sobre el debat al voltant de la independència no ha estat el primer que ha produït Canal 21 Ebre. El programa es realitza des del novembre del 2007 i des d’aleshores sempre s’ha preguntat a nens sobre temes d’actualitat, entre d’altres, per la crisi econòmica, l’alimentació, el canvi climàtic o les noves tecnologies.

4. En cap cas la intenció del programa Petits Artistes és promoure la independència entre els escolars o adoctrinar-los com s’ha arribat a dir en diversos mitjans de comunicació.

5. Manifestar que l’escola Sant Miquel de Deltebre no va escollir el tema a tractar per Petits Artistes sinó que es tracta d’un elecció única i exclusiva de Canal 21 Ebre. L’escola no va participar en l’elaboració del guió del programa NI VA TRACTAR EL TEMA DE L’INDEPENDÈNCIA DINS A L’AULA. Els xiquetes van fer tant els dibuixos com el text sobre la independència a casa de manera voluntària, i després les càmeres de Canal 21 Ebre es va desplaçar a l’escola per gravar els alumnes prèvia autorització dels pares. Així mateix, remarcar que les preguntes les va efectuar una periodista de Canal 21 Ebre, i no pas cap membre del claustre de mestres de l’escola

6. Denunciar que s’hagin utilitzat els xiquets i xiquetes que participen al programa Petits Artistes per generar polèmica al voltant d’un tema candent i, en alguns mitjans, fins i tot sense respectar el dret d’imatge dels menors.

7. Canal 21 Ebre va decidir retirar el vídeo del programa Petits Artistes del seu portal web i del seu canal a Youtube no per suposada manipulació sinó per protegir els drets dels menors que hi participen.

Tortosa, 15 d’octubre de 2012.

1 comentari:

  1. Pos tambe tenen rao. Aixo recorda una mica allo del carnaval...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta