12 d’octubre del 2012

El regidor d'ERC trenca el pacte amb el PP a Calaceit per 'falta de transparència' i els atacs al català

CALACEIT (Matarranya).- El regidor de l’Entesa per Calaceit-Acord Municipal, el republicà Paulí Fontoba, ha presentat la renúncia dels seus càrrecs de tinent d’alcalde i responsable de les àrees de Cultura i Medi Ambient, durant el ple municipal celebrat aquest dijous a la nit a la població del Matarranya. Fontoba, únic representant de l’Entesa per Calaceit, va arribar a un acord de govern al principi del mandat amb el PP, "amb l’objectiu d’oferir transparència sobre la gestió de l’empresa municipal Calaceit Activa, encarregada de gestionar la residència de gent gran", i amb el compromís de "fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit municipal".

Fontoba va anunciar al ple la renúncia de tots els seus càrrecs de govern, perquè "hi ha hagut una falta de lleialtat per part dels socis de govern, en no complir els acords a què havíem arribat a principi de legislatura". Segons Fontoba, "no hi hagut prou transparència i se’ns ha amagat informació sobre la gestió de la residència de gent gran i d’altres temes importants per al poble". El regidor republicà ha recordat que l’acord amb el PP passava per auditar la gestió i els comptes de l’Ajuntament durant la gestió del PSOE, i també de l’empresa  municipal Calaceit Activa. Malauradament, segons Fontoba, "només es va auditar la gestió del darrer any de Calaceit ,Activa, però en canvi no s’ha volgut auditar la gestió del govern del PSOE entre els anys 2007 i 2009 malgrat que a l’auditoria del primer any de Calaceit Activa ja es van trobar greus irregularitats’.

Per al regidor de l'Entesa per Calaceit-AM, "la pregunta que cal fer és per què no es vol seguir auditant". "El nostre grup no tenim cap intenció de tapar irregularitats i callar com si no hagués passat res. Nosaltres no tenim cap acord, com poden tenir altres partits en nivells superiors de tapar-se les vergonyes mútuament", ha advertit. El regidor ha recordat que la residència d’avis estava generant un dèficit municipal molt important, i per això es va acordar convertir-la en habitatges tutelats; però "tot segueix igual" i en 18 mesos s’hauria acumulat un dèficit de 79.396,18 euros.

Una altre dels desacords ha estat la falta de sensibilitat que han tingut els representants municipals del PP amb la llengua catalana. Segons Fontoba, "havíem acordat millorar la presència als actes públics i dignificar-ne el seu ús institucional, però a l’hora de la veritat havia d’estar contínuament vigilant i recordant que es fessin les coses en català". El regidor, a més, ha recordat els "intents d’aniquilació de la llengua catalana a la Franja" que està portant a terme el PP des del Govern d’Aragó. "Una ofensiva en tota regla que té cobertura des del Govern espanyol, com demostra la resposta que es va donar al diputat republicà Alfred Bosch en denunciar la vulneració de l’aplicació de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries", ha afirmat Fontoba, que s’ha compromès ‘a continuar treballant pel poble "amb honestedat i transparència". "I com que no tenim llogat el cul a la cadira, si això ens porta a deixar-la, es deixa, perquè nosaltres ni vivim ni volem viure de la política", ha conclòs.

4 comentaris:

  1. Espero que no abandone mai la lluita és tot un lluitador per la llengua que el PP vol eliminar.

    ResponElimina
  2. Català no, serà "aragonés oriental", segons els enemics del català, o sigui el PP

    ResponElimina
  3. Ecs, i a estos faxes del PP no sels pot ilegalitzar. Esque tela en tant de terrorisme democratic.

    ResponElimina
  4. I els que governen amb els fatxes que són, socis de govern dos anys, encobridors dels feixistes, col·laboradors necessaris, tontos útils...?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta