19 de març del 2013

Els sindicats afirmen que l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha perdut 80 llocs de treball

TORTOSA (Baix Ebre).- Els treballadors de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa han tornat aquest dimarts a tancar-se a les dependències del centre, per protestar contra el nou còmput horari "imposat" pel Departament de Salut. Un còptut horari que, segons afirmen, pot acabar suposant l'acomiadament dels interins. Acampats amb tendes al vestíbul des de dos quarts de vuit del matí i fins les deu de la nit, els treballadors han celebrat al migdia una assemblea per reafirmar el seu rebuig a l'ampliació horària establerta per la Generalitat, amb l'oposició dels sindicats. Asseguren que suposarà una major càrrega de feina i la reducció de contractes, principalment, interins, després de la pèrdua de 80 llocs de treball des de l'inici de les retallades.

La delegada del sindicat CATAC a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Cinta Sarroca, ha criticat durament la "imposició" dels nous còmputs horaris que suposen, en el cas dels torns diürns, passar de les 1.599 hores a les 1.664 i en el cas dels "torns rodats" de les 1.533 a les 1.664. També s'han retocat els permisos i s'han restat sis dies als treballadors. "Són moltes hores més de feina, som menys personal, tenim menys descansos. Hi ha gent que anirà al carrer", ha assegurat. "Hem de suportar una càrrega impressionant", ha afegit.

La mesura, segons ha apuntat Sarroca, podria afectar especialment el personal interí que encara no ha resultat afectat per les retallades. Per intentar aturar-ho, els sindicats preveuen continuar programant tancades als centres hospitalaris. "En centres com Can Ruti i la Vall d'Hebron en fan cada hora, però aquí és inviable fer-ho. Estem en mínims i no podem parar", ha sentenciat.

Via ACN

2 comentaris:

  1. I tot el personal està sobrecarregat de feina! Estressat i tenint que robar el temps de dedicació als malalts per omplir partes amb uns programes de merda en ordinadors del segle passat. Si no fos per lo bones persones que hi han...
    Però, ho estan fent tot lo malament que saben. Quan hi ha un mal govern sempre pateixen els més necessitats.

    ResponElimina
  2. La situació al Verge de la Cinta és poc menys que desesperant, mentre els representants de salut s'unflen com a titos dient que han baixat les llistes d'espera com feien fa unes poques setmanes ningun conta a costa de que. Augment de jornada laboral, saturació de feina ja que la eliminació dels contractes temporals ha suposat que esta feina la cobreixen la gent que queda, a nivell mèdic per exemple hi han especialitats com otorrinolaringologia que només disposen de dos especialistes per atendre a tota la població del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta,sovint els camillers i zeladors estan transportant i atentent malalts de dos plantes o quirofans a la vegada, en infermeria i auxiliars es donen casos pareguts, es forcen les altes dels malalts prevaleixent criteris econòmics respecte als sanitaris. La gerència està centralitzada a Tarragona, amb la pèrdua d'autonomia i el greuge que comporta per a les nostres terres, el director mèdic és una persona vinguda de Valls (i de l'àmbit assistencial primari) sense coneixement de la gent i el funcionament de l'hospital. La sospitosa maniobra de compra de l'Aliança..s'ha obert un front de privatització de la sanitat a les nostres terres, si no temps al temps.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta