19 de març del 2013

Més de 150 persones donen sang a Flix per protestar contra l'ERO d'Ercros


FLIX (Ribera d'Ebre).- Un total de 156 flixencs, més 57 més que no han pogut ser atesos, han donat sang aquest dimarts per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació que ha presentat l'empresa Ercros. Veïns i familiars afectats per l'ERO d'Ercros han participat d'una de les últimes accions protesta organitzades pel consistori per fer sentir la veu del municipi. Minuts després de les quatre de la tarda, la sala Ca Don Ventura s'ha omplert dels primers donants de sang, que no han dubtat en solidaritzar-se amb els treballadors afectats per l'ERO fent cues de més de 20 minuts. Sota el lema 'Abans que ens la prengui Ercros, la donem' l'alcalde de Flix, Marc Mur, ha lloat la resposta dels veïns del poble i del conjunt de la comarca, que un cop més han actuat "com una sola veu i una única persona" davant l'ERO.

D'altra banda, Mur ha respost al president de d'Ercros, Antoni Zabalza, qui aquest dimarts al matí ha demanat "no interferir" en el procés de negociacions en un missatge clar al govern català. Així, Mur ha assegurat que "la interferència" l'ha tingut el municipi i els veïns de Flix que, des del passat 19 de febrer, quedaran condicionats "per sempre" amb el desmantellament de l'empresa. L'alcalde ha dit que, després de sentir les declaracions del president de la química, encara està "més convençut" de totes les accions s'han emprès des del municipi per defensar els llocs de treball en les darreres dues setmanes. " És el que qualsevol poble amb un mínim de dignitat hauria fet", ha conclòs el batlle.

Imatge ACN

1 comentari:

  1. Potser l'alcalde i els regidors de Flix no se'n sortiran en la lluita contra el tancament d'Ercros. Però del que estic segur és de què encapçalar la lluita molt probablement els evitarà pagar el tancament a les urnes. És una opinió antipàtica, ho sé. Igual que pensar que potser no caldria fer vagues de fam si aquest alcalde i aquests regidors, i els seus precedessors, haguessin fet tot el possible per preparar el poble per a un tancament que podia trigar més o menys, però que havia d'arribar. No nego que s'han fet coses, tot i que vist el drama que ens pinten no han estat suficients.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta