25 d’agost del 2013

El pregó i la proclamació de les pubilles donen el tret de sortida a les festes de la Cinta 2013



TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa ja ha donat el tret de sortida a les festes de la Cinta 2013. Ha estat amb un acte previ, el pregó i la proclamació de les pubilles. Però, tot i que el gruix dels actes del programa oficial no s'iniciaran fins el proper dijous, 29 d'agost, ja es pot dir que aquest dissabte la Cinta 2013 ha començat a caminar. El vicari general de la diòcesi i prior de la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta, José Luís Arín, va llegir el pregó en el tradicional acte de proclamació de pubilles, al parc municipal Teodor González. En aquest sentit, Cinta Ferrando Piñana, del Montepío de Conductors, és enguany la Reina de les festes de la Cinta 2013, mentre que Ainara Cugat Mascarell, de Foment de la Sardana, és la Reina infantil. Les dues reines van sortir escollides de la votació de les 84 pubilles i pubilletes que hi ha enguany.

D'altra banda, un dels actes més destacats de la programació de la Cinta 2013 serà l'acte institucional de commemoració dels 150 anys de la proclamació de la Mare de Déu de la Cinta com a patrona de la ciutat, amb una trobada de totes les que han estat reines de les festes, primers majordoms de l'Arxiconfraria i alcaldes de la ciutat i regidors de Festes. En aquest aspecte més religiós i tradicional, tindrà lloc l'Ofrena de Flors i Fruits a la Verge de la Cinta, amb la novetat d'incorporar enguany la campanya de recollida de material escolar pel curs 2013-2014 organitzada per l'Ajuntament de Tortosa conjuntament amb Càritas Tortosa, Creu Roja Tortosa, Obra Social La Caixa i la Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta.

Pel que fa a la música, cal destacar la corresponent edició del Festival Ebre Musik amb l'actuació de Xeic!, Natural Band i Satriale's, i el ball amb les orquestres La Principal de la Bisbal, Cimarrón i Centauro, així com el concert de Pepet i Marieta i la TroBa Kung-Fu, i el de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries que tancaran les festes amb la Nit de Música d'Arrel. Les festes de la Cinta 2013 duraran del 29 d'agost al 2 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta